![]() |
Cytat:
|
a knopix nie jest uruchamiany z cd?;]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
a ile ma knoppix po zainstalowaniu na HDD ?? bo na jednym 700mb cd jest...
|
ja mam na 4,5 GB Slackware i to wcale nie jakiaś "mini light" instalacja ;) podstawowa instalacja + devel +X'y - normalnie da sie pracować na 4,5GB...
|
Swietnie na taki cel nadaje sie Slackware.Tylko trzeba sie troche znac aby dobrac niezbedne pakiety.:)
|
eno.... ja mam partycje 3gb na linuxa, madrake 10.1 czyli najnowszy i wszystko sobie na full instalnalem i jeszcze potem dosciagalem klienty do gg, emula itd. firefoxa itd. wiec w czym problem?
nie wiem jak 15 (tzn 1,5 jak rozumiem) - bo musialbys sobie kupe pakietow pousuwac ale 3,2 spokojnie pociagnie |
tlenx ale jest chyba inna jeszcze
|
Cytat:
|
Znalazlem 50 megowa dystrybucje z firefoxem, zobacze co da sie z tego wycisnac;)
|
nie jestem jakimś doświadczonym pingwinem ale większości wystrubucji wystarczy ok 4GB oczywiście nie bedzie tam jakiś wodotrysków ale system będzie w pełni funkcjonalny. napewno fedoracore i aurox mają taką możliwość. co do innych distr to nie wiem bo nie próbowałem.
a co do tlena to musisz poszukać ale napewno coś będzie |
Linuks na małym dysku
Potrzebuje jakąś małą dystrybucję linuksa, mieszczącą się na 15 lub 3,2 gigowym dysku, pozwalajacą na przeglądanie stronek itp, oraz czy sa wersje klienta tlen dla Linux'a??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:01. |