![]() |
AMD Athlon XP 2500+ BARTON (333) + ABIT NF-7 2.0
Moj znajomy kupił pare częsci do kompa w tym AMD Athlon XP 2500+ BARTON (333) i plyte ABIT NF-7 2.0.Wszystko ladnie gra taktowanie procka dobre ,tylko ze wszedzie pisze ''Unknown Processor''.Zrobil update biosa i nic niedalo,zaniosl go do serwisu ci mu wrzucili ten sam bios i powiedzieli cytuje :Niech sie pan niemartwi niektorzy tez tak maja,wszystko jest tak jak powinno byc a najwazniejsze ze panu wszystko chodzi''.[myslalem ze mnie wywioza jak to usłyszalem]Moze ma ktos jakis pomys co to moze byc?
|
ale system jest stabilny? a procek smiga tak ja powinien (FSB, mnożnik)?
jak tak to ja bym olał sprawe. bo tak na dobr± sprawę po kiego ciula potrzebny ten opis w czasie POST'u? |
Cytat:
kole¶ wyłożył kase na co¶ nowego, więc nie dziwie sie, że chce sobie oko pocieszyć - a tu zonk :) |
Cytat:
2.pozwolisz ze przemilcze dalsza czesc twojej wypowiedzi.... pozdrawiam |
Jakie taktowanie i jaki mnożnik ustawia płyta?
Czy to NF7 czy NF7-2? |
Cytat:
Co do procka tp : X11 ,1833Mghz. |
Tak powinno byc 11x166=1833.
Dowiedz sie jeszcze moze to jest Barton 2500+Mobile,ten jest nieprawidłowo rozpoznawany przez bios.Jak jest mobile to sprawdz czy mozna zmienic mnoznik. |
To na 100 % jest Barton Mobile -- mam tak samo i raczej inaczej nie bedzie -- tylko na ustawieniach Default w biosie jest widoczna jego nazwa
|
to sie cieszcie ze to M :)
pozdro ;) |
tylko ze mobile ma szynę 133 Mhz i większy mnożnik :P
a standardowy barton ma szynę 166 ... |
ale mnoznik jest "standardowo" odblokowany :)
pozdro ;) |
Mam tę sam± konfiguracje, tylko Bartona Mobile i tez tak mam, ale w niczym to nie przeszkadza, system chodzi stabilnie.
|
dzieki za szybka odpowiedz ,skoro tak wszyscy maja to niema rady ;)
pozdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:28. |