![]() |
Teac 516EB
siemka
mam pytanko odnosnie w/w modelu. czy przy zakupie moze miec wgrany bios w wrsji 1.0b? oficjalnie chyba powinien miec wgrany 1.0a. czy bios 1.0b oznacza ze ktos go flashowal np w sklepie. kupiony w sklepie - pewne zrodlo - nie jakis sklepik ktory traktuje sprzet jak ziemniaki. wkurzylo mnie to ale dopiero teraz zauwarzylem. wolalbym miec 1.0a ze znanych przyczyn (SD2 przynajmniej w nagrywarce). czy istniej mozliwosc wgrania starego biosu w serwisie? wiem ze nie ma go w necie. czy istnieje jakas mozliwosc reklamacji? inna bajka - przy nagrywaniu spod cdrwin'a jesli wybiore rawmode - to nagrywanie sie zawiesza - niby nagrywa ale trwa wieki, a w efekcie wisi nagrywa i nagrywa ale jest ciagle 0%. czy to jest podstawa do reklamacji? dzieje sie tak w wersji demo i zarejestrowanej. zarejestrowana dziala bez problemu z cd-rw yamaha 8/4/24s, wiec nie jest to przyczyna zlego seriala. w innych programch i roznych ich wersjach naped spisuje sie wspaniale (nero, clonecd, feurio, Easy CD-DA Extractor) padly mi jedynie 2 cd z nieznanych przyczyn na ponad 200 sztuk prawidlowo wypalonych ogolnie jestem zadowolony z niego gdyby nie ten bios i cdrwin co radzicie? czy ma ktos podobny problem z cdrwin'em pzdrwm Nikita_Bennet |
Nagrywałem pod CDRWin'em bez problemu, jedynie nie chciał mi dekodować MP3 do Audio, ale to wina programu.
Spróbuj uaktualnić driver'y. |
Nagrywałem pod CDRWin'em bez problemu, jedynie nie chciał mi dekodować MP3 do Audio, ale to wina programu.
Spróbuj uaktualnić driver'y. A odnośnie firmware'u to być może dostałeś sprzęt używany zwrócony po reklamacji i spowrotem wprowadzony do obiegu sklepowego. |
cdrwin jest najnowszy - bralem z cdrinfo.pl i goldenhawk.de
to co mowisz na koncu mnie wlasnie dreczy ale na napedzi jest swierzutka naklejka action (czyzby hurtownik cos krecil) pzdrwm |
hmmm... też mam 1.0B ...
Przegrywalem ostatnio gre sturmovic wlasnie z SF2 i kopia chodzi tez w innych napedach (choc niektore dluzej mielą niz przy oryginale) ale możliwośc kupienia napędu "z utylizacji" troche mnie niepokoi ??? ... |
Mój Teac z CDRWinem zachowuje się dokładnie tak samo jak opisałeś. Mam bios w wersji 1.0a.
Pozdrawiam. |
byly w sprzedazy Teac x 16 z biosem 1.B ( fabrycznym)
|
Witam!
Ja posiadam TEAC'a 516EB i mam wgrany bios 1.0b - kupiony w sklepie w zapakowanym pudełku. Pozdrawiam. |
dzieki panowie - uspokajacie mnie (wkurzyl bym sie gdyby to byll naped w odzysku)
jesszcze raz dzieki za wszystkie odpowiedzi pzdrwm i zycze spokojnych i radosnych swiat bozego narodzenia i lepszego nowego roku (malo nowych zabezpieczen;)) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:40. |