![]() |
Cytat:
|
Mam również Pionka 109 bios 1.17. U mnie jest podobnie, ale z małą różnicą. Każdą płytę, nie ważne jakiej firmy, której maxymalna prędkość wypalania jest 4x, mogę wypalić z prędkościami - 1x, 2x, 4x (wyjątkiem są płyty dvd+r, które w takim razie można nagrać z prędkością - 2,4x, 4x). Jeżeli maksymalna prędkość płyty = 8x, to w takim wypadka mogę jedynie wypalić - 4x, 6x, 8x.
Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości pojawi się bios, który pozwoli nam nagrywać również z prędkością 2x. Przyda się w robieniu np. kopii bezpieczeństwa gier na konslę PS2, która ma powiedzmy słaby laser. |
Cytat:
|
T.zn.,że nagrywarka jest ok a wina leży po strone nieodpowiednich płyt??
|
Nagrywarka wypala zawsze zgodnie ze specyfikacją danego nośnika tzw "media type" w aktualnym firmware.
|
Problem ze zmianą prędkości nagrywania
Od kilku dni jestem posiadaczem nagrywarki Pioneer 109 i mam pewien problem.Chodzi o prędkość wypalania płytek, nie mogę zmienić prędkoś nagrywania poniżej X4,jak ustawię mniejszą to i tak wypala X4 ??? .Testowałem to na płytach różnych producentów a wypalam na najnowszym Nero.Może to jest przyczyną,bo czytałem że Pioneer ma problemy z tą aplikacją.Nie mam pojęcia. Ma ktoś taki sam problem? Za wszystkie podpowiedzi wielkie Dzięki.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:47. |