Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Gry na DVD a zabezpieczenia (https://forum.cdrinfo.pl/f11/gry-dvd-zabezpieczenia-50801/)

Zeroq 08.04.2005 17:28

Gry na DVD a zabezpieczenia

W jaki sposób przegrywać gry na nośnikach DVD jeśli one są zabezpieczone np SafeDisc''em, SecuRom'em itd mam Alcohola 120% w wersji 1.9.5 (Build2802) [http://www.9down.com/]. Ale jak chce przegrać płytke DVD to niemożna wybrać żadnego profilu :(

Ewentułalnie czym jeszcze przegrywać gry na DVD

THX.

downloads 08.04.2005 20:51

Witam.
Wybór profilu jest w CloneCD i nim mozna kopiowac SafeDisca na DVD (inne też ale do SecuROMa sa lepsze programy) Kopiowanie SecuROMa jest możliwe Alcoholem (nie potrzeba profilu- wystarczy zaznaczyc analizę DPM) i BlindWritem 5.

Zeroq 08.04.2005 22:44

OK dzięki za odpowiedź :)

Ale mam CloneCD 5.1 (Najnowszego)
Ale w nim też nieda się wybrać profilu dla DVD :(

A jeżeli chodzi o BlindWriter To jak sie nim posługiwać ??

downloads 08.04.2005 23:52

Clonem na pewno da sie kopiować DVD zabezpieczone SD bo to ostatnio tutaj z kolega przerabialiśmy. Niestety nie moge sprawdzić w tej chwili jak to wyglada. Zrób obraz i sprawdź czy działa z virtuala.

Co do BlindWrite to on niestety wie wszystko najlepiej ;) i nie daje zadnego wyboru. Można ściagnąć program BlindWrtite 5 Tweaker i nim pare rzeczy zmienić.

Zeroq 09.04.2005 09:15

Gdzie znajde tego BlindWrtite 5 Tweaker mam Samego BW 5 na google nic niema :(

downloads 09.04.2005 11:41

Cytat:

Napisany przez Zeroq
Gdzie znajde tego BlindWrtite 5 Tweaker mam Samego BW 5 na google nic niema :(

Tutaj jest: http://copybase.ch/Cb/PHPV2/Download...Group.php?Id=5

Zeroq 09.04.2005 13:59

OK Dzięki :)

Apropo w programie GameJack 4 Jak przegrywać płytki DVD i CD chodzi mi oczywiście o te zabezpieczone :)
I jak korzystć z Clony XXl zeby potem dobze był profil jego ustawiony bo próbowalem ale niewydaje mi sie zeby ten clonyxxl wprowacał zmiany w tym jego profilu zawsze wszystko bylo niezaznaczone (niewazne jakie zabezpieczenie) ;/

ewentułalnie dawaj do mnie na gg 5456496 od 17 (jestem niewidoczny)

wolf 09.04.2005 14:06

BlindWrite nie radzi sobie dobrze z SD niestety jedynie co możesz w nim zmieniać to prędkość odczytu oraz zapisu

downloads 09.04.2005 14:41

Cytat:

Napisany przez wolf
BlindWrite nie radzi sobie dobrze z SD niestety jedynie co możesz w nim zmieniać to prędkość odczytu oraz zapisu

Co do SD to masz rację. Ale ustawienia mozna zmieniac tym tweakerem- to daje wybór przy nagrywaniu SecuROMa a do tego właściwie uzywa się BW.
Jest na przykład wybór czy ma zapisać metodą TwinPeakową, czy RMPS (chyba AutoPlay to nazywają) czy Plextorem Premium ( (( ) i pare pomniejszych ale przydatnych.
Program napisał R!CO- autor A-Ray'a więc nie mozna mu nic zarzucić.

Co do GameJacka 4 to może to "new_EFM" zadziała ale ja mu nie wierzyłem i napisłem własny profil- taki jak w A 120% tylko dodałem odczyt subkanałów (nie wiem czemu ale to pomaga w kopiowaniu SD 3.2 i wyżej)

madmax2 09.04.2005 19:48

[QUOTE=Zeroq]OK dzięki za odpowiedź :)

Ale mam CloneCD 5.1 (Najnowszego)
Ale w nim też nieda się wybrać profilu dla DVD :(

Wejdź we własciwości napędu. Dla SafeDisc 3.20.024 ("Medal of Honor Pacific Assault") ustaw w sposób następujący:

Odczyt:
- odczyt danych subkanałowych ze ścieżek danych - zaznacz,
- odczyt danych subkanałowych ze ścieżek audio - nie zaznaczaj,
- zezwalaj na odczyt informacji CD-Text z płyty audio - nie zaznaczaj,
- przy opcji szybkie omijanie błędnych sekorów ustaw ilość powtórzeń na 1, a korekcję
błędów na sprzętową (albo programową w zależności od posiadanego sprzętu - musisz
eksperymentować),

Zapis:
- metoda zapisu RAW DAO,
- system ochrony zapisu - zaznacz,
- przeprowadź kalibrację mocy lasera - nie zaznaczaj,
- zezwalaj na "naprawę" błędnych sektorów - nie zaznaczaj.

Dla pewności nagraj na DVD RW + lub - i sprawdź, czy działa.
Aha gra będzie chodzić o ile w trayu będziesz miał Clone CD z zaznaczoną opcją - ukryj nośnik CDR.

Drogą eksperymentów udało mi się przy tych ustawieniach wykonać działającą kopię bezpieczeństwa "MOHPA".
Spróbuj o ile potrzebujesz wykonać kopię bezpieczeństwa legalnie nabytej gry.
Pozdr.

Zeroq 10.04.2005 08:41

@madmax2

W clonecd przy próbie przegrania jest dostepny tylko 1 profil o nazwie DVD bez możliwości edycji :( I nieda sie dodac zadnego nowego profilu :(

madmax2 10.04.2005 11:42

Cytat:

Napisany przez Zeroq
@madmax2

W clonecd przy próbie przegrania jest dostepny tylko 1 profil o nazwie DVD bez możliwości edycji :( I nieda sie dodac zadnego nowego profilu :(

Dlatego pisałem, żebyś wszedł we właściwości napędu. Jak klikniesz pierwszą ikonę w Clone CD i otworzy Ci się okno programu zaznacz ikonę właściowego napędu, w którym chcesz dokonać odczytu i kliknij prawy klawisz myszki i ustawienia. Tam dokonasz tych zmian. Tak samo zrób przy zapisie.
Aha od wczoraj znalazłem prostszy sposób. Ściągnij nanowszego Alcohola 120 % 1.9.2 biuld 2802. Tam nie ma profili, ale zaznacz ignoruj błędy odczytu.
Kopia będzie chodzić o ile w trayu będzie odpalony Clone CD z zaznaczoną opcją - ukryj nosnik CDR.
Pozdr.

Zeroq 10.04.2005 15:04

Akurat tego Alcohola mam od tygodnia :)

Faktycznie znalazłem ale wielu opcji niema ;/

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:46.