Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVDShrink & Terminator 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvdshrink-terminator-2-a-50807/)

sampajo 10.04.2005 21:49

Cytat:

Napisany przez aL1En
zrobilem z dvd+r dl i to samo ; ( do czego sluzy AnyDVD ?

"AnyDVD to sterownik, który pracując w tle, odszyfrowuje płyty DVD-Video zabezpieczone przy pomocy CSS. Dzięki temu zarówno system Windows jak i zainstalowane aplikacje rozpoznają tego typu płyty jako wolne od wszystkich zabezpieczeń, w tym i regionalnych." -- Źródło cdrinfo.pl ;)
Pozdrawiam

aL1En 10.04.2005 21:25

zrobilem z dvd+r dl i to samo ; ( do czego sluzy AnyDVD ?

sampajo 10.04.2005 21:13

Cytat:

Napisany przez aL1En
to jednak w Shrinku nie da sie wyrzucic dodatkow ; O o tym nie wiedzialem ;P
Wiec uzylem CloneDVD ver.3.0, w Shrinku zobaczylem ktore titlesy to extrasy no i podchaczalem w Clonie, takze sciezki audio, sub, dalem zby mi na dysk zrzucil voby no i zrobil, wrzucam do Shrinka i mi wyswietla
"DVD Shrink encountered an error and cannot continue, Invalid data in file "D:\Filmy\FULLDVD\T2Clone\VTS_01_1.VOB" i czemu tak ? :(

Ja używałem cloneDVD 2.7.5.1 + AnyDVD 4.6.3.1 także nie wiem jak jest w CloneDVD ver.3.0 !!

aL1En 10.04.2005 20:16

a zapomnialem zanzaczyc w Clonie DVD+R DL ;P zaraz sprawdze ;)

aL1En 10.04.2005 20:14

to jednak w Shrinku nie da sie wyrzucic dodatkow ; O o tym nie wiedzialem ;P
Wiec uzylem CloneDVD ver.3.0, w Shrinku zobaczylem ktore titlesy to extrasy no i podchaczalem w Clonie, takze sciezki audio, sub, dalem zby mi na dysk zrzucil voby no i zrobil, wrzucam do Shrinka i mi wyswietla
"DVD Shrink encountered an error and cannot continue, Invalid data in file "D:\Filmy\FULLDVD\T2Clone\VTS_01_1.VOB"

i czemu tak ? :( sproboje w DVDReMake'u jednak kiedys usuwalem tam dodatki itp. a potem film mi sie zacinal : p

sampajo 10.04.2005 18:41

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
po co robić to okrężną drogą?
najpierw Clone DVD a później Shrink?
strata czasu

Nie wiem czy okrężną, ale kolega napisał, że chce menu bez dodatków itd a tego się nie da zrobić w shrinku, a co do jakości to ludzie wypowiadali się tutaj i twierdzą, że jakość film po skompresowaniu shrinkiem jest dużo lepsza od Clona -ja nie kompresowałem Clonem także nie mogę ani potwierdzić ani zaprzeczyć, natomiast mogę powiedzieć, że jakość w shrinku przy 80% jest bardzo dobra ;), poniżej nie kompresował to nie wiem :D
Pozdrawiam

AleX69 10.04.2005 18:06

Cytat:

Napisany przez Mirek-1977
zapomniałem dodać, że materiału dla DVD Shrink nie trzeba koniecznie ripować DVD Decrypterem
Shrink posiada również silnik do ripowania więc bezpośrednio z płyty możesz kopiować i kompresować film

no to zycze powodzenia The Forgotten Zycie ktorego nie bylo z zabezpieczeniem ARccOS***8482;***8211; DVD-Video Copy Control ... 100% wywrotka :D

Mirek-1977 10.04.2005 16:21

po co robić to okrężną drogą?
najpierw Clone DVD a później Shrink?
strata czasu

jeśli chcesz sam film z jedną lub dwiema ścieżkami a nie zależy ci na menu i dodatkach użyj DVD Shrink lub CloneDVD kompresując materiał od razu na DVD-5
jeśli chcesz film z jedną lub dwiema ścieżkami i zachować menu ale pozbyć się dodatków użyj CloneDVD bo Shrink nie ma takiej możliwości

jakość filmu po przeróbce CloneDVD czy DVD Shrinkiem jest porównywalna jeśli nie identyczna
więc kopiowanie materiału CloneDVD wyrzucając dodatki i zostawiając menu a później kompresowanie to Shrinkiem jest pozbawione sensu !
CloneDVD może od razu kompresować materiał do odpowiedniago rozmiaru

sampajo 10.04.2005 15:57

Cytat:

Napisany przez aL1En
ale przeciez dvdrebuliderem to cce mi bedzie komrpesowac, jak cce robie to juz sam film bez menu i napisow koncowych.

I tak nie wiem czy dobre zaznaczam to w Shrniku ? jak wywale all extrasy to i tak ciagle jest 56% kompresji!

Jak chcesz zostawić menu to shrink nie wywali Ci extrasy i dlatego Ci pokazuje caly czas 56 %, jedynie możesz odznaczyć ścieżki dźwiękowe i napisy a extrasy zawsze zostają, chyba że wezniesz "Reautor" ale wtedy nie będziesz miał menu. Dlatego najlepiej zrzuć Clonem DVD+any dvd samą ścieżke z filmem (odznacz ścieżki dźwiękowe które Cię nie interesują i napisy)+ "zachowaj menu" a potem kompresuj np. w shrinku.
Tylko w Clonie DVD w opcjach na dole zaznacz, że płyta jest DVD+R DL ;) wtedy wyłączy się transkoder i zrzuci sam film z menu bez tych ścieżek i extras
Pozdrawiam

Ceki 10.04.2005 09:45

jeżeli chcesz dobry (dokładny) opis do DVD Shrinka jak z filmów ok 8GB zrobić i wypalić kopie bezpieczeństwa na 4,7GB daj znać wyśle ci na poczte, ja wszystkie filmy swoje robie DVD Decrypterem a potem DVD Shrinkiem cenie sobie jakość nie dbam o czas, bo nie chce ( do niekórych mam zaufanie :) ) porzyczać kolegom orginałów ze względu na to że nie każdy szanuje :)

Mirek-1977 10.04.2005 01:52

zapomniałem dodać, że materiału dla DVD Shrink nie trzeba koniecznie ripować DVD Decrypterem
Shrink posiada również silnik do ripowania więc bezpośrednio z płyty możesz kopiować i kompresować film

aL1En 10.04.2005 01:09

uparłem sie bo musze miec jakis soft do kompresji na szybko (dla kumpli) ;P z menu bez dodatkow wiec np. taki dvd2one odpada, DVDFaba bym uzywal jakbym chcial przeznaczyc te 2 plytki na film ;o a tak to zawsze cce jade i na 1 plytke i jestem zadowolony :o

ryba120 09.04.2005 23:21

Witam !
Dla czego uparłeś się na Shrinka ?
Skosztuj DVDFab Platinum 2.81PL a nie bedziesz chciał korzystać z innych programów.Łatwo, szybko i bez straty jakości !!!!

http://www.amnezja.org/modules.php?n...ticle&sid=1741

aL1En 09.04.2005 19:24

oka dzieki zobacze bez tych zaznaczonych opcji :)

Mirek-1977 09.04.2005 12:09

Ilość załączników: 1
to jest właśnie głęboka analiza i wyostrzenie
nie zaznaczaj tego
film będzie się robił ok 15 minut
analiza wydłuża proces przetwarzania
a wyostrzenie może powodować blaknięcie kolorów
robiłem Terminatora 2 QDVD bez tych opcji i jest cacy
robiłem nawet 3 godz filmy takie jak Władca Pierścieni i źle nie było

a co do tych procentów to się nie ma co na nich opierać weźmiesz film np od Monolith i trwa on 90 min a zajmować może 6.5 GB i Shrink wskaże ci 80 %
a weźmiesz film od SPInki i masz 150 min na jednowarstwowej i Shrink wskaże 100%
jeśli film trwa 120 min to z jedną ścieżką dźwiękową można śmiało robić na DVD-5, od oryginału nie sposób odróżnić

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55.