Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   The sims 2 (jak przegrać) (https://forum.cdrinfo.pl/f11/sims-2-jak-przegrac-50810/)

Oktawian89 09.04.2005 22:16

Ciesze sie ze momoglem i pozdrawiam :D :)

downloads 09.04.2005 15:35

Cytat:

Napisany przez Aniaa_1989
"do słodzenia" :| użyć "cukierka" :| ? ? ? boooże co to wogóle jest ?!

Taka konwencja. Omijamy słowo cra*k ;)

Aniaa_1989 09.04.2005 15:04

"do słodzenia" :| użyć "cukierka" :| ? ? ? boooże co to wogóle jest ?!

downloads 09.04.2005 14:48

Cytat:

oj dzięki bardzo downloads, ale najpierw spróbowałam tego co napisał Oktawian_15 i działa !! nagrałam już pierwszą płyte :)

No w takim razie masz obraz do słodzenia a nie do kopi 1:1. Po instalacji musisz użyć cukierka, żeby gra poszła. Jeżeli tak to metoda którą opisywałem jest w ogóle niewskazana.

Aniaa_1989 09.04.2005 14:04

oj dzięki bardzo downloads, ale najpierw spróbowałam tego co napisał Oktawian_15 i działa !! nagrałam już pierwszą płyte :)

downloads 09.04.2005 11:38

No więc robiąc kopię bezpieczeństwa z oryginału- stwórz obraz Alcoholem 120% z profilem SafeDisc 2/3 i dodatkowo zaznacz odczyt danych subkanałowych (jeżeli pierwszy kopiujacy tego nie zrobił to nic nie da ale i nie zaszkodzi). Jak juz zrobisz obraz (błędne sektory powinny byc przez pierwsze 20MB do sektora około 10000), zamontuj w napedzie wirtualnym, i sprawdź czy działa. Jeżeli tak to zabierz sie za wypalanie. Profil taki sam SD2/3 i minimalna prędkośc. Niestety, żeby zrobić kopie działajacą bez cukierka musisz miec odpowiednia nagrywarkę. Niewiele jest w stanie zrobic taką kopię. Spróbuj nagrać na CDRW. Moze być tak, że zadziała tylko nagranie na CDRW. Daj znać jaka masz nagrywarkę.
Pozdrawiam

Aniaa_1989 09.04.2005 10:34

ahaaa

a co do tego: "A tak merytorycznie- stwórz obraz Alcoholem i jeżeli w trakcie pojawia sie na początku błedne sektory to to jest kopia 1:1 i wtedy musisz ja kopiowac jak oryginał." no własnie pojawiają się jakieś błędy ... więc jak to kopiować "jak oryginał" , nie rozumiem, poproszę jaśniej jeśli mozna

downloads 09.04.2005 10:15

Podkładka prawna jest taka: zgodnie z prawem autorskim możesz wykonac jedna kopie zapasową ale jeżeli używasz zmodyfkowanego EXE to łamiesz prawa autorskie bo bez zgody własciciela praw intelektualnych modyfikujesz jego działo.
A tak merytorycznie- stwórz obraz Alcoholem i jeżeli w trakcie pojawia sie na początku błedne sektory to to jest kopia 1:1 i wtedy musisz ja kopiowac jak oryginał. A jeżeli ich nie ma a na płycie jest jakis katalog z cukierkiem to tak jak juz ktos napisał kopiujesz normalnie w DAO itp.
Co sie dzieje z tymi nieudanymi kopiami- nie instaluja się, nie uruchamiają?

Aniaa_1989 09.04.2005 09:44

przeczytałam regulamin, jeśli chodzi o ten punkt:

"Redakcja serwisu CDRinfo.pl zabrania użytkownikom zamieszczania i publikowania treści niezgodnych z prawem, reklam, spamu, a w szczególności numerów seryjnych, kluczy programowych, c r a c ków, czy tzw. 'wspomagaczy', 'poprawek', 'łatek' etc. umożliwiających nielegalne użytkowanie komercyjnych aplikacji."

to troche nie rozumiem po co w takim razie jest dział CDR Zabezpieczenia związany z tematem zabezpieczania płyt i ich odbezpieczania, bo przecież odbezpieczanie płyt też "umożliwia nielegalne użytkowanie komercyjnych aplikacji" :|

a jesli chodzi o kopiowanie w nero to już próbowałam, clonem też i się nie da (pewnie chodzi o te zabezpieczenia), dlatego czytając jeden z podobnych tematów ściągnęłam alcohol

Weron 09.04.2005 07:15

Cytat:

jak przegrać The sims 2 z PIRACKIEJ płyty ??????

A pirackiej plyty?hmm.Przyjmijmy, ze to kopia bezpiecenstwai, ze robisz dodatkowa kopie tej kopii.hehe.Zobacz czy jest tam cra_ck.Zapewne jest.Wiec nie baw sie w alcohole.(18 lat juz chyba masz? :P )Tylko skopiuj to sobie nero.Zadnych kombinacji niepotrzebnych nie nalezy robic.Jesli jest juz w grze dodatek zwany cra_ckiem.
I tak jak radzil @downloads koniecznie przeczytaj regulamin!

downloads 08.04.2005 23:58

Regulamin tez warto poczytać...

Oktawian89 08.04.2005 23:47

1 uruchamiasz alcohola 120%
2 wkladasz sims cd1
3 w alcoholu dajesz kreator odczytu( tam zaznaczasz gdzie ma sie zgrac obraz plyty ktory mozna potem wypalic )
4 kreator nagrania : w profilu ustawiasz NORMAL CD wybierasz pretkosc nagrywania
i tak oto wypalilac sims 2 cd1 :D
to samo robisz z reszta cd
pozdrawiam :D

Aniaa_1989 08.04.2005 20:36

The sims 2 (jak przegrać)

jak przegrać The sims 2 z PIRACKIEJ płyty ?????? czytałam do połowy ten wątek http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=39795 ale nic z tego nie rozumiem, nie wiem o co wogóle chodzi z tymi "obrazami" ... ściągnęłam ten program Alcohol 120% 1.9.2 (build 1705) i nie wiem co dalej :|

dodam że NIE INSTALOWAŁAM jeszcze simsów bo narazie mam mało pamięci, a za jakis tydzień będe miała znowu instalowanego windowsa i pare rzeczy będzie wymienianych, więc chciałam sobie narazie skopiować tą gre na płyty (póki je jeszcze mam, bo będe musiała oddać koleżance)

moja nagrywarka: LITE ON LTR 523275S

prosze o pomoc ( taką "krok po kroku") i z góry dziękuje

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:05.