![]() |
Trudny wybór nagrywarki (klony nec'a)
Jetem tutaj nowy:), więc przepraszam za zapewne kolejne poruszanie podobnego tematu.
Mam dylemat odnośnie kupienia nagrywarki dvd, wchodzą w rachubę tylko trzy: Nec nd-3520a, Pioneer dvr-109d oraz Asus drw-1608p. Z tego co sobie poczytałem to wszystkie trzy są robione na elektronice nec'a, nie wiem jak z optyką. Czym zatem się różnią między sobą (oprócz nazwy firmy) i którą polecacie?? I jeszcze jedno - lepiej kupić oem czy box?? Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam wszystkich na Forum!!! |
nec i oem, w boxie nie ma dobrych programów, "za darmo" znajdziesz jak po "googlasz"
|
A tak na przyszłość to najpierw poszukaj...
|
To, że napędy są na chipie tej samej firmy, to nie znaczy, że są takie same.
Nec diametralnie różni się od Pioneera Jeżeli chodzi o wybór Asus vs Pioneer, to jeden z tych napędów możesz wyeliminować, ponieważ w tym przypadku to to samo. Pioneer robi OEM-y dla wielu firm, w tym także dla Asusa Jeżeli do tej pory zastanawiałeś się najbardziej nad Asusem i Pioneerem, to weź Asusa, bo jest tańszy. Wystarczy zmienić bios i masz Pionka. Co więcej możesz zmienić Asusa na droższą wersję Pioneera A09, lub na inne napędy - Piodata, Bufalo i jeszcze jakieś. Któryś z nich ma opcję autobitsetting na płytach +R/RW. |
Cytat:
ot proszę |
mimo wszystko i tak bralbym pioneera :P
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:48. |