![]() |
podłączanie wielu napędów DVD
mam mały problem przy podłączaniu 2 nagrywarek i dwóch dysków. Nie wiem czemu, nagrywarka DVD nagrywa ledwo z prędkością 2 (jest na secondary master). co ciekawe, przy teście Nero pokazuje, ze przy prędkości odczytu 2x zajmuje 100% CPU. Drugi napęd, czytnik DVD przy prędkości 4x zajmuje zaledwie ok. 60 % CPU (jest na secondary slave). Jak podłączyć, zeby działało najszybciej? i czy to wogóle problem podłączenia? (mój komp: P4 2ghz, 256 ram, płyta Gigabyte 8IEX, nagrywarka lite-on sohw-1653s)
|
Też już było...!,u mnie działa(b.dobrze) tak:
Nero InfoTool 3.00 Interface Information --------------------- Adapter 1 --------- Description : Primary IDE Channel Driver Description : System32\DRIVERS\atapi.sys Company : n/a Version : n/a Description : n/a Attached Devices Description : Master: SAMSUNG SP0802N Type : Disk Drive DMA : On Description : Slave: SAMSUNG SV4084H Type : Disk Drive DMA : On Adapter 2 --------- Description : Secondary IDE Channel Driver Description : System32\DRIVERS\atapi.sys Company : n/a Version : n/a Description : n/a Attached Devices Description : Master: BENQ DVD DD DW1620 Type : CD-Rom Drive DMA : On Autorun : Off Description : Slave: LITE-ON DVDRW SOHW-1653S Type : CD-Rom Drive DMA : On Autorun : Off Adapter 3 --------- Description : A347SCSI SCSI Controller Driver Description : System32\Drivers\a347scsi.sys Company : Version : 3.47.0.0 built by: WinDDK Description : SCSI miniport Attached Devices Description : ID 0 (0): AXV CD/DVD-ROM 2.2a Type : CD-Rom Drive Autorun : Off Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:48. |