![]() |
Problem z nagraniem DVD+R, czyli coś nie gra?
Witam serdecznie,
Otóż ostatnio próbowałem zrobić sobie kopię bezpieczeństwa jednego filmu. Wszystko przygotowałem, materiał na dysku... i dla sprawdzenia nagrałem całość na nośniku DVD+RW - wszystko śmigało bez zarzutu. Natomiast nagrywając ten sam materiał (za pomocą Nero także) na płytę DVD+R ... coś nie działa, a dokładniej podczas oglądania film się zacina, jest tak jakby stopklatka i nie może ruszyć dalej, nawet ciężko mu idzie zmiana na następny rozdział filmu (zarówno w dvd pecetowym, jak również stacjonarnym). Żeby było ciekawiej, DVD-R nagrywa świetnie i bez problemu. DVD+RW również - jedyne co mi przychodzi do głowy to nośniki jakieś powalone, ale pewności nie mam. Znajomy kupował Verbatim Pastel od kogoś i sam nie wiem czy to wina nośników. Nagrywarka to Lite-On SOHW-812S i ma niecały rok, mały przebieg, wszystko czyta, nagrywa też... tylko z tymi płytami DVD+R tutaj ma problem. Kiedyś też miałem problem ze zrobieniem kopii jednej gry na dvd. Materiał na dysku był OK (pod virtualem chodził), a nagrywając go na DVD już kolorowo nie było. Windows widział czysty dysk po nagraniu, Nero i Alcohol widziały jedną ścieżkę nagraną 2kB (?!), a powierzchnia była prawie cała zapisana i również nie dało się tego odtworzyć - dziwna sprawa, HELP! :( Będę wdzięczny za pomoc. |
Chyba masz rację raczej wina nośników,z tego co wiem to lite-on lepiej radzi sobie z "+" jednak również trzeba trafić z producentem płyty.Ja posiadam litka 832S i najlepiej nagrywa na verbatimach+r x8,ale do nagrywania filmów zmieniam booktype na dvd-rom oraz zmniejszam prędkośc nagrywania na 4x i jak do tej pory nie miałem problemów z odczytem na stacjonarkach.
|
A może jeszcze ktoś by się tutaj wypowiedział? No co jest Panowie? ;)
I jak, na jakiej podstawie można to ewentualnie reklamować? Ale paranoja. |
Hehe a co z zabezpieczeniami przecież Nero ich nie usówa ? myślałeś nad tym ? :)
|
Cytat:
jakimi zabezpieczeniami ?? |
kazdy film jest zabespieczony LOL :D jak gry.......
najlepszym programem do sciagania zabespieczen DVDDECRYPTER a do obrobki DVDSHRINK pozdrawiam |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:59. |