![]() |
Witam! Mam problem Z Grą Gothic II bez dodtaku... Jak prubuje ją włączyc nie pojawia sie nawet komunikat wczytywanie ;/ usunołem rejestr i nic ;./ odinstalowałem i znowu zainstalowałem i nic... niedawno chodziła normolnie ;/ moze wy wiecie o co chodzi Pomocy Z Góry dziękuje :) Piszcie na forum lub na moja poczte (mail deleted)
//Pomagamy na forum a nie przez mail. PS popracuj nad ortografią. Ghost |
Cytat:
Myślałem, że nikt nie zauważy, że się "przechrzciłem" :) Pozdro jeszcze for @joujoujou ;) :piwo: |
Cytat:
PS Przechrzciłeś się :piwo: |
Ilość załączników: 1
hmm... Nie czytałem tej dyskusji całej, ale doczytałem, że 3 płyta Gothic II pl zabezpieczona jest Securomem...
To jakim cudem u mnie wykrywa SafeDisca 2.90... Z profilem SafeDisc 2/3 kopiowałem tą grę Alcoholem i wszystko hula bez cukru ;) |
Rozumiem, że jest tak- nagrałeś to co dostałeś z profilem SecuROM i nie działa (ATIP mam nadzieję zaznaczony...), SecuROM 4/5 oodmawiało nagrania z braku RMPS więc nagrałes z tym profilem ale z plikiem MDS sciągniętym ze strony. Zaznacz RMPS i ATIP w emulacji. Jeżeli to nie pomaga to nie mam pojecia. Teoretycznie sćiągnięcie MDS zawsze powinno pomóc ale ostatnio ni sie tez nie udało więc moze być jakaś róznica wersji zabezpieczenia (moze wystarczyc minimalna) miedzy Twoim MDF a ściągnietym MDS.
|
Ale czy jaj uzyłem tej metody TwinPeakowej?NO bo ja właściwie chyba tylko to naggalem z profilem SecuRom New (w przypadku 3CD) i SecuRom New 4/5 ?? A poza tym nie za bardzo rozumiem o co chodzi z ta eksploracja dyskiu...ja moge bez problemu skopiowac cos z dysku na plytje np. przez nero...ale to oto chodzi??
|
No tak ,zapomniałem o tym napisać- w menu "emulacja" w A 120% trzeba zaznaczyc opcję "emulacja RMPS". Co do błędu Windy to z metoda TwinPeakową jest tak, że nie każda nagrywarka to czyta ale jeżeli możesz normalnie eksplorować dysk i powoedzmy skopiować coś z niego to znaczy, że czyta jak trzeba i problem jest gdzie indziej.
|
Sprawa wyglada teraz nastepujaco: 2 pierwsze plytki ok, bez problemu. Jesli chodzi o 3 to z obrazu gra sie instaluje bez problemu i chodzi, natomiast po nagraniu na plytke w sposób jaki podales powyżej gra po instalacji nie uruchamia się., tylko wywala po chwili jakis blad windowsa. Mam również dodoatek : "Noc Kruka PL". W tym przypadku zadzialal jeden z plikow ze strony, ktora podales w jednym z pierwszych postow,i przgralem na plytke z wlaczona to opcja emulacji RMPS. Jednak mimo to po zaistalowaniu z plytki dodatek nie wlacza się (z obrazu dziala). Co do dodatku jest jeszcze jeden szczegół: plytka ma etykietke "needs emulation". Czy oznacza to, ze aby z niej grac musi byc wlaczony alcohol??I co tam ewentualnie zaznaczyc?? Bardzo prosze o jakis wskazówki co zrobic by wszystko dzialalo jak nalezy??
|
Może być tak, że obraz został juiz spreparowany metoda TwinPeakową czyli dane z MDS zostały juz nałozone na MDF- spróbuj nagrać to wszystko na CDRW ale z profilem SecuROM*NEW (ale nie ...NEW 4/5).
|
Problem polega własnie na tym ze próbowałem i zgłaszał ten brak RMPS a ja nie wiem co zrobic w sytuacjii gdy tamte pliki nie działają??
|
No dobrze. To spróbuj normalnie nagrać ten obraz z profilem SecuROM 4/5 i jeżeli nie zgłosi braku RMPS to nie ma problemu. Tylko pamiętaj zaznaczyć w opcjach emulacji A 120% "RMPS" i "ukryj ATIP" zanim zaczniesz grać.
No i oczywiście najpierw wypróbuj na CDRW. |
Jest tam tyko folder "DirectX" a foram to mdf/mds
|
A nie ma na tym jakiegoś folderu ze słodzikiem przypadkiem?
Jaki to format plików- też BIN/CUE? |
Teraz mówie o 3 zabezpieczonym CD. Próbowałem się zastosować do twoich wczesniejszych wskazówek i skopiowac pliki mds. z tamtej strony do 3CD, ale z nimi nie chciał obraz wejść do wirtualnego napędu tylko wywyalało jakiś bład. Nie wiem w tej sytuacji co mam zrobićzeby to nagrac tak, by chodziło z płytki. Sory ze byłem nieścisły.
|
Możesz jeszcze raz wszystko wyjasnić bo juz sie pogubiłem? Mówisz teraz nadal o CD1 czy o zabezpieczonym CD3?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:58. |