![]() |
cue + mp3
witam
czy mając plik cue da sie jakoś podzielić JEDEN wielki plik mp3 na mniejsze tracki (wg informacji zawartych w pliku cue)? pozdrawiam, marcin |
Przerobic tego mp3 na wav i nagrac jako obraz z pliku cue.
Albo recznie we wlasciwosciach tracka wejsc w indexy/podzial, powstawiac indexy w miejscach zgodnie z tym co masz w cue i nastepnie podzielic wg indexow. Jesli twoj cue jest pasowny do reszty to recznie za duzo dlubania, od razu wypal obraz z cue. |
znalazłem łatwiejsze rozwiązanie - może się komuś przyda - program nazywa sie mp3DirectCut - wystarczy plik .cue - nie trzeba dekompresowac do wava mp3jki - programik wszystko zrobi zgodnie z informacja zawartą w cue
pozdrawiam, marcin |
Ilość załączników: 1
1. otwierasz plik cue w NERO
2. jak Nero załaduje cały plik zapisujemy obraz płyty (nrg.) 3. no i teraz proste (wkładamy nowo utworzony obraz do wirtuala) 4. robimy MP3 lub WAV jak ze zwykłego cdaudio (np. CDex) wazne zmienic nagrywarke na image!! |
Sight - nie chce mi sie sprawdzac, ale o ile pamietam to nero nie wczyta pliku mp3 z cue. Mozna by od razu to zamontowac, ale naped wirtualny tez zawola o wava. Trzeba wczesniej zrobic wava.
No ale Alinoe juz sobie poradzil. |
Cytat:
|
CUE Splitter 0.3
http://www.amnezja.org/modules.php?n...rder=0&thold=0 |
@grzeniu - ja tez tak myślałem ale jednak otwiera ;) (thx sight)
@sight - jaki sens ma dekompresja mp3 i ponowna kompresja? lepiej jednak użyć progsa który wskazałem bo nie dość że niepogorszy się jakość pliku to jeszcze efekt bedzie pożądany ;) pozdro, marcin |
No wlasnie sprawdzilem - i jednak otwiera. Moze z nowymi wersjami nero to ulepszyli, bo jestem pewien ze kiedys nie otwieral....no ale juz dosc dawno temu to robilem i nie wiem na jakiej wersji ale z pewnoscia na jakiejs 5.
|
Polecam to co napisal Peet...CUE Splitter 0.3
|
|
Polecam mp3DirectCut. Prosty i wygodny w uzyciu.
Programik znajdziesz w zalaczniku. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:59. |