Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Problem z ponownym nagraniem DVD+RW (https://forum.cdrinfo.pl/f13/problem-ponownym-nagraniem-dvd-rw-50931/)

gp 11.04.2005 13:38

Problem z ponownym nagraniem DVD+RW

Czy ktos z szanownych Forumowiczow spotkal sie z problemem niemoznosci ponownego nagrania plytki DVD+RW po skopiowaniu na nia orginalu DVD ??
Musilem skopiowac orginalny koncert, ktory byl na DVD, bo szedlem na imprezke na dzialce i balem sie o zniszczenie orginalu.
Plytke (EMTEC DVD+RW 4) nagralem CloneDVD (z wlaczonym AnyDVD) i wszystko bylo O.K. Niestety teraz okazuje sie, ze ten skopiowany koncert nie daje sie skasowac z DVD+RW ani nic na niego nie moge nagrac. Nero 6 i CloneDVD daja komunikat, ze to nie jest nagrywalny nosnik ??
O co tu chodzi ? Czy ktos mial podobny problem ?? i czy moze ktos wie jak "wyczyscic" taka plytke?
Z gory dziekuje za wszelkie konstruktywne podpowiedzi.
Grzegorz

prometeusz 11.04.2005 13:45

To w końcu na jakiej nagrałeś.
Raz piszesz DVD+RW potem cały czas DVD+R
Jeżeli DVD+R to jak chcesz to skasować ...

gp 11.04.2005 13:46

Sorry oczywiscie, ze DVD+RW ;-)

gp 11.04.2005 13:48

juz poprawilem w temacie i w tresci

marcin123 11.04.2005 21:37

re:/Problem z ponownym nagraniem DVD+R

Cze mialem taki sam problem z plyta Esperanza a co sie okazao kupilem plyte jako DVD RW i na plycie pisze RW jednak w testowaniu nosnika pisalo DVD+R
po prostu prawie na kazdej plycie pisze RW a na pudelkach juz inaczej upewnij sie czy to jest napewno RW mi tez tak sprzedali plyte jako RW a okazalo sie ze to jest +Rno i niestety tez nieszlo jej skasowac

Ceki 11.04.2005 22:32

marcin123 może mieć racje są takie płytki że na opakowaniu pisze RW a w sumie to są +R jednokrotnego nagrywania gdzieś o tym czytałem i widziałem w necie

namor 11.04.2005 23:06

Cytat:

Napisany przez gp
Czy ktos z szanownych Forumowiczow spotkal sie z problemem niemoznosci ponownego nagrania plytki DVD+RW po skopiowaniu na nia orginalu DVD ??
Musilem skopiowac orginalny koncert, ktory byl na DVD, bo szedlem na imprezke na dzialce i balem sie o zniszczenie orginalu.
Plytke (EMTEC DVD+RW 4) nagralem CloneDVD (z wlaczonym AnyDVD) i wszystko bylo O.K. Niestety teraz okazuje sie, ze ten skopiowany koncert nie daje sie skasowac z DVD+RW ani nic na niego nie moge nagrac. Nero 6 i CloneDVD daja komunikat, ze to nie jest nagrywalny nosnik ??
O co tu chodzi ? Czy ktos mial podobny problem ?? i czy moze ktos wie jak "wyczyscic" taka plytke?
Z gory dziekuje za wszelkie konstruktywne podpowiedzi.
Grzegorz

to że na płycie widnieje taki znaczek
http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...chmentid=17798
wcale nie oznacza że jest to płyta DVD+RW
jest to logo formatu +R
musi na niej być widoczy napis DVD+RW w takiej właśnie postaci
a jeżeli jest tylko DVD+R i tylko taki znaczek to na 100% jest to płyta jednokrotnego zapisu

Mirek-1977 12.04.2005 19:44

poza tym można a nawet trzebaby było zwrócić uwagę na opis pod tym znaczkiem
DVD-Recordable - to jednokrotny zapis
DVD-ReWritable - zapis wielokrotny

ed hunter 12.04.2005 20:13

to w końcu jaka to płyta? :>

Ceki 12.04.2005 20:31

Ilość załączników: 1
zobacz tutaj na tej płytce DVD+R jest napisane RW ale to jest +R (jednorazowy zapis) może to wprowadzać w błąd

ed hunter 12.04.2005 20:33

Cytat:

Napisany przez Ceki
zobacz tutaj na tej płytce DVD+R jest napisane RW ale to jest +R (jednorazowy zapis) może to wprowadzać w błąd

to do mnie? :>

Bartez 12.04.2005 20:38

Tak jak to ktoś wyżej napisał jest to format DVD+RW Alliance - stowarzyszenia odpowiedzialnego za promowanie plusów na rynku DVD. Pod tym znaczkiem wyraźnie widnieje DVD+R, pomijając to, że na okładce jak byk stoi DVD+R.

Temat dyskusji edytowany.

gp 12.04.2005 21:39

Cytat:

Napisany przez Bartez
Tak jak to ktoś wyżej napisał jest to format DVD+RW Alliance - stowarzyszenia odpowiedzialnego za promowanie plusów na rynku DVD. Pod tym znaczkiem wyraźnie widnieje DVD+R, pomijając to, że na okładce jak byk stoi DVD+R.

Panowie nie robcie ze mnie calkowitego analfabety ;-)
Przeciez napisalem, ze jest to plytka EMTEC (czyli kiedys BASF) DVD+RW 4x. Poza tym jestem troszke bardziej niz bardzo "jezykowy" - czyli wiem co to znaczy jak oprocz oznaczenia na plytce DVD+RW jest jeszcze pod spodem napisane "DVD+ReWritable" :-)
Mam nadzieje, ze to rozwieje juz watpliwosci co do tego, ze jest to rzeczywiscie DVD+RW - i na plycie i na pudelku jest taki sam opis. Poza tym wydaje mi sie ze EMTEC jest w miare porzadna firma i nie robi takich numerow jak opisana wczesniej Esperanza.
Pozdrawiam i dalej czekam na konstruktywne podpowiedzi,
Grzegorz :-)

ed hunter 12.04.2005 21:44

EMTEC jest jeszcze gorszą firmą od Esperanzy.

skasować można Alkoholem ustawiając ignoruj błędy TOC - zawsze kasuj.

jeśli tak nie da rady - kontrolny lot do śmietnika. ||

Bartez 12.04.2005 21:50

Cytat:

Napisany przez gp
Poza tym wydaje mi sie ze EMTEC jest w miare porzadna firma i nie robi takich numerow jak opisana wczesniej Esperanza.

BASF był porządną firmą. EMTEC nią nie jest. A jeżeli chodzi o Esperanze, to nie sądzę, żeby sprzedawali DVD-R jako DVD-RW, Poza tym, wystarczy przecież sprawdzić spód nośnika. W przypadku RW jest czarny, a R jest fioletowy. Tak więc nie osądzajcie bezpodstawnie producentów na podstawie tego "bo ktoś powiedział".

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12.