![]() |
Jak nagrac Thie Smims2 z 4 CD na 1 DVD?
Mam pytanko mam grę SIMS2 która zajmuje aż 4 płyty CD czy mogę je w jakiś sposób zgrać na jedną plytę DVD? Na początku chciałem zgrać wszystkie pliki do jednego katalogu ale niestety chciał niektóre ważna pliki zastąpić i stwierdziłem że raczej to nie jest dobre wyjście. Z góry dizęki za podpowiedź.
|
zrobic obrazy poszczególnych płyt i nagrac na dvd
|
Tylko tak jak napisał @sight chyba, że chcesz pozmieniać nazwy plików, żeby sie nie dublowały a potem napisać własny instalator. ;)
|
No odbra zrobiłem 4 obrazy płyt w Alcohol i w jaki sposób mam je naraz wypalić na jednej DVD?
|
Cytat:
|
@ downloads dzieki w takim razie za bede musial nagrac jako obrazy gdyz pliki cab niestety sa tej samej nazwy i one zastapilyby sie nowszymi a to bez sensu.
|
Jest inny sposub. Dzięki niemu przegrasz simsy na DVD i będziesz mógł normalnie instalować gierkę. Co do grania z takiej płytki to będziesz raczej musieł "odbezpieczyć" gierkę jakimś dobrze działającym "curierkiem".
Tutaj masz opis http://fileforums.com/showthread.php?t=64391 |
Wlasnie bawie sie w laczenie CD i przegrywanie na DVD i wychodz....
Jesli jest to oryginal to zapomnij o metodzie laczenia....ominiecie zabezpieczenia nie pojdzie....natomiast jesli jest z cukierkiem to ok. Ja lacze obrazy poprzez wypakowanie z WinISO i zastepowanie(nadpisywanie) plikow. Jednak przy wypakowaniu plikow z obrazow, gdzie kazdy obraz (plytka) ma autorun musisz wypakowac pliki od konca tzn 4, 3, 2 i na koncu 1 obraz(plytka). Pozostanie tylko autorun z plytki 1. |
Bardzo przydatnym programem do takiej zabawy jest Orca.(poszukaj pliku "orca.msi" w internecie-rozmiar 2 414KB) Po zainstalowaniu w pojawia sie w menu kontekstowym prawej myszy opcja edycji instalatorów gier z rozszerzeniem .msi.A co to daje?Podejrzyj sobie dowolny instalator to zobaczysz np.zmienic nazwe płyty,numerek płyty,podejrzec liste plików itp.Polecam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:40. |