![]() |
Czym najlepiej nagrać płytkę audio z plików MP3
Posiadam nagrywarkę ASUS 24x10x40
|
Hey!
Wypróbuj WINONCD3.8, robi to bardzo ładnie - prawie automatycznie. Sam przerabia mp3 na tracki audio. Wybierz tylko wypalanie płyt audio. Nie jestem ekspertem, ale juz to robiłem i było OK. Pozdrawiam |
ja do tego celu uzywam Nero i sie jeszcze na nim nie zawiodłem... ale decycja nalezy do Ciebie...
|
Też używam NERO. A od kiedy są filtry, które można ponakładać na muzę - to już rewelacja! Możesz ustawić equalizer, usunąć szum, trzaski i najlepsze - rozszerzenie stereo - to naprawde działa i efekt jest niesamowity. Muza niby ta sama, ale słychać ją zupełnie inaczej (LEPIEJ!!!)
|
Ostatnio można nagrywać również z ...Winampa (v 2.78c) po zainstalowaniu odpowiedniego plug-in'u. Co do efektu, to nie wiem, jeszcze nie próbowałem.
|
Może to troche Off-Topic ale intersuje mnie jaką nagrywarkę, płytki i program polecacie jako najlepsze do nagrywania płyt audio.
Za każdą pomoc z góry dziękuję. |
Płytki: Verbatim: Metal AZO lub Pastel Disc, ostatnio nagrywałem na czarnych Akossach i też było OK. Co do programu to sam musisz poeksperymentować i dobrać odpowiedni , ja używam w chacie WinOnCD 5 i Feurio, a w kafejce nagrywam Nero
|
Do konwersji na wav doskonaly jest dB powerAMP Music Converter, uzywany w rozglosniach. www.dbpoweramp.com
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nagrywarka: Bezapelacyjnie najlepsza jest Yamaha F1, co potwierdziaja testy chocby na cdrinfo.com :) - test Jitter. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dzięki za informacje.
Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:12. |