![]() |
pliki których nie widzi nagrywarka LiteOn
witam,
mam problem z nagraniem niektórych plików (i nie chodzi tu tylko o jeden rodzaj - są to zarówno *.MP3 jak i te z rozszerzeniem *.JPG). Dokładniej mówiąc, program (Nero6 na nagrywarce LiteOn SOHW 1633SX) widzi niektóre z plików, a niektórych w ogóle...dodatkowo, przy nagrywaniu wyskakuje mi czasem komunikat że dany plik nie mógł zostać zweryfikowany i...przy sprawdzeniu takowego, już po nagraniu faktycznie nie można go otworzyć. czy ktoś może wie, o co chodzi? |
Błąd weryfikacji to znaczy że nagrywarka wypala z błędami na płycie.
Sprubuj zmniejszyć prędkość zapisu zmienić płyty przeczyścić optykę. Jaką wersję usb masz w komputerze |
rzecz w tym,że staram się nie nagrywać z maksymalnymi prędkościami, góra 24x. Nagrywarkę dopiero co kupiłem, a USB to 2.0. Niestety,dla mnie większym problemem jest brak możliwości nagrania wszystkich plików
|
Po pierwsze witam na forum.
Po drugie radze zainstalowac najnowsze nero. Po trzecie sprawdzic aspi i sprawdzic stery od usb. Po czwarte... pisz czy podzialalo. |
no tak, zapomniałem się przywitać-również witam, mam nadzieję że nie tylko w związku z problemami ;)
Co do softu, to jest ostatni i najbardziej aktualny - tak jak pisałem, to nowa nagrywarka i nowy soft, to samo tyczy się sterów pod USB no i punktu o ASPI to tu się gubię...o co chodzi? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:59. |