![]() |
Przepraszam, źle zrozumiałem. Dla mnie "wyciąć"="usunąć" i z kontekstu mojego posta wynikało to jednoznacznie.
Przepraszam za zamieszanie |
Cytat:
|
Boże oczy mnie rozbolały od czytania tego.
Zaladuj DVDSrink, wwal do niego dowolny film (DVD) i Popróbój shrinkiem można wyciąć wszystko. pierwszą, ostatnią, środkową klatkę. (filmu) |
Cytat:
Jedyną opcję wycinania znalazłem pod ikoną "Start/End Frames", ale tam można wyciąć, jak pisze Robs we wskazanym wyżej przez @PIOTR34 artykule: "...Wszystko co teraz musimy zrobic to odpowiednio ustawic poczatek (start frame) i koniec (end frame) odcinka, który chcemy zapisac ***8211; wszystko co bedzie przed początkiem i za koncem bedzie wyciete...." zatem początek i koniec filmu, a nie jak piszesz dowolny fragment. Pozdr |
Nie wiem, Lucan, o czym mówisz... W Shrinku możesz wyciąć dowolny fragment filmu i wcale nie na około tylko bezpośrednio, tak jak pisałem wyżej.
|
Wszystko w porządku (w DVDShrink'u) jeśli chce się wyciąć początek lub koniec filmu (np napisy końcowe). Osobiście nie znam tych możliwości w przypadku fragmentu środkowego. A @grzes12l potraktował problem ogólnie.
Dlatego proponuję CloneDVD2. Jeżeli jakość kompresji tym programem jest dla kogoś niezadawalająca, można dokonać tylko wycięcia fragmentu, a skompresować go dopiero czymś innym, np DVDShrink'iem Pozdr Dopisek: Po głębszym zastanowieniu, doszedłem do wniosku, że i Shrinkiem można "na około" przeprowadzić tę operację dzieląc film na części: 1. początek filmu -> początek wycięcia 2. koniec wycięcia -> koniec filmu a następnie te części połączyć. Jednak możliwości CloneDVD2 w tym zakresie są dużo większe, np. jednoczesne wycięcie kilku fragmentów |
Cytat:
|
Opcja Reauthor i określasz początkową i końcową klatkę.
|
Tylko jak to zrobić ?? ??
|
DVD Shrink nadaje się do realizacji Twojego pomysłu wyśmienicie...
Pozdrawiam! |
Kawałek filmu
Witam. Musze wyciąć z filmu DVD kawałek filmu około 2 minut i nagrać to na płyte DVD zeby sie odtwarzaał w stacionarnym DVD. Jak to zrobić, jakim programem bedzie najlepiej...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:19. |