Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   TVN - Uwaga! - Zakł. Mięsne Constar... - czy ma ktoś nagrane? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/tvn-uwaga-zakl-miesne-constar-czy-ma-ktos-nagrane-51148/)

icemac 10.05.2005 09:33

@BillyBones

masz repute

BillyBones 09.05.2005 23:56

Włąsnie byłem sobie około godziny 16:00 na stronce www.constar.pl
Postawiłem swoją odpowiedź... i co? było takie małe stwierdzenie;)

Dziękujemy za udział w dyskusji.
Twoja wiadomość pojawi się na naszym serwisie po dokonaniu autoryzacji

Hm jak mam to rozumieć...
Mało tego... Jest godzina 23:46 i ni eha po mojej odpowiedzi;)

autor: konsumentWarszawa/ 06.05.2005 17:23
Cytat:

Dlaczego na siłę próbujecie wmanipulować ludziom, że wszystko odbywało się Waszej firmie (Constar rzecz jasna) prawidłowo.Materiał filmowy nie był
spreparowany, a prowokacja dziennikarska miała na celu uświadomienie nam konsumetom jakich firm powinniśmy unikać. Jeszcze nie potraficie przyznać się do błędu tłumacząc się bzdurnymi opowieściam...heh
a oto odpowiedź

Cytat:

Nie chodzi o to, że jesteśmy bez winy tylko o to, że skala błędu przedstawiona w programie "Uwaga" jest nieadekwatna do winy. Uchybienia były (proszę czytać wątki poniżej), ale nie miało miejsce wprowadzanie do obrotu nieświeżych, spleśniałych wędlin. I to musimy tłumaczyć, chociaż nie wszyscy nam uwierzą. Materiał był po prostu tak sugestywny, że wszyscy zapamiętali "śmierdzące wędliny, odświeżane kiełbasy". A nie to było błędem Constaru.
Ja na to
Cytat:

Cytuje :"Nie chodzi o to, że jesteśmy bez winy tylko o to,
że skala błędu przedstawiona w programie "Uwaga" jest
nieadekwatna do winy." A jednak się przyznajecie do winy;)...
Co to znaczy nieadekwatna do tego co przedstawiła telewizja TVN...
Nawet jeśli jakby ta kiełbacha nie była zielona, a po ważnym terminie spożycia...
co nalezy z nią zrobić? Przepakować i dalej wciskać? Jedno co widze to, to że nas
trujecie:/ A jedno jest pewne;), że raczej ludzie wam zarobić nie dadzą...
Chyba że samobójcy;)
Pozdrowionka
Hm jestem ciekaw na czym będzie polegać autoryzacja???
Pozdrawiam

andrzejj9 09.05.2005 12:22

Cytat:

Napisany przez Ormianin
polewacie ze z Constara a myslicie ze inne mieso nabedziecie w Biedronce, Zabce, Lidlu, Tesco lub innych super, hiper marketach?

Biedronki, Lidle, i inne tego typu wynalazki to ja omijam szeroookim łukiem..

Pamiętam, jak kiedyś przez nieuwagę kupiłem chleb w Plusie. Rany, nie wiem, z jakiej gąbki oni go zrobili, ale przez pięć minut próbowałem go ukroić, ale nie było to możliwe. W końcu urwałem sobie "kromkę", bo byłem głodny, a nie chciało mi się już iść po normalny chleb ;)

icemac 09.05.2005 12:17

jasne, ze ...

NIE

:>

Ormianin 09.05.2005 12:06

polewacie ze z Constara a myslicie ze inne mieso kupicie w Biedronce, Zabce, Lidlu, Tesco lub innych super, hiper marketach?

icemac 09.05.2005 11:42

Nowe nazewnictwo produktow CONSTAR,
czyli:

Pasztet "przeglad miesiąca"

Szynka pleśniowa "Sekret magazynu"

Kiełbasa "jadowita"

Kabanosy: "Podwawelska", "Krakowska"."Szynkowa"

Salami z futerkiem, bez piieprzu

Boczek z grzywą

Cebulowa ze szczypiorem (i porem)
Kiełbasa parówkowa "Kamikadze"

Pasztet Milczenie Owiec

Szynka "Jak dawniej"

Trzy Kolory - Zielony

Nasza Szkapa

Szynka "Nekroszynka"

Kiełbasa Pleśniowa

Szynka Staropolska

Parówki "Wspomnień Czar"

"Ostatnie namaszczenie"

"Reinkarnacja"

Kiełbasa EUTANAZJA

Parówki recyklinki,

Kiełbasa mechata

Kiełbasa "Grzybowa"

Pasztet "Mogiła"

Kiełbasa "REAKTYWACJA"

Salceson "Sepuku"

Pasztet masowego rażenia

"Ostatnia wieczerza"

Smacznego!

andrzejj9 28.04.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez icemac
Szczyt bezczelności:
Zadzwonić do Constara i zapytać gdzie na ich stronie www jest przycisk
odśwież

Niezłe :spoko:

Co do Constara to czytałem na ten temat sporo i wygląda na to, że była to tylko rozdmuchana sprawa. Na pewno w Polsce nieprawidłowości również w tym obszarze są na każdym kroku, ale bardzo możliwe, że akurat nie w tym przypadku. Wygląda na to, że pokazywany nalot to wcale nie była pleśń, tylko sól, a przemywanie mięsa olejem jest normalnym, prawnie dozwolonym procederem. Pojawiły się też spekulacje, że ta cała historia, to po prostu odpowiednio swingowane świnstwo ze strony konkurencji.

Jak jest naprawdę - nie wiem, ale na pewno nie będę ślepo wierzył w to, co mówią i piszą media, bo tam pokazuje się to, co z jakiś powodów powinno się ukazać.

icemac 28.04.2005 11:29

Szczyt bezczelności:
Zadzwonić do Constara i zapytać gdzie na ich stronie www jest przycisk
odśwież

Predi 28.04.2005 11:26

okazuje sie ze constar jednak nie jest upadajacy jak pisze na aukcji... wiec ceny powinny pojsc w gore ;)

prometeusz 28.04.2005 10:55

ciekawe za ile zejdzie - jeszcze 5dni :D

LECHWOS 28.04.2005 10:21

cOS EXTRA KIELBASKA CONSTAR

grzeniu 27.04.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez thomascamel
i produkujsa dalej
http://www.constar.pl/

...i odzyskali wszystkie uprawnienia i certyfikaty. Tak jakby nic sie nie stalo.
Ciekawe czy ktos za to beknie, czy wszystko okaze sie winą mediow.

polakT 27.04.2005 22:10

i produkujsa dalej
http://www.constar.pl/

prometeusz 21.04.2005 11:04

Cytat:

Napisany przez nimal
ed hunter - popiles kefirem? z bakomyprzypadkiam? oby nie - oni do wyrobu jogurtow itp uzywaja polskiej zelatyny, a ta jest produkowana glownie przez zelatynowego krola (nazwiska nie pamietam, jego jedyna konkurencja jest zaklad jego corki), ktory zasady jakiekolwiek ma w d.
sprawa glosna od lat, zgnile kosci przechowywane na tej samej sali co gotowa zelatyna do sprzedazy...
najwiekszym odbiorca sa polskie zaklady bakomy :) smacznego :)

Wiedziałem że to gdziesz już czytałem, właśnie jestem w połowie jogurtu z bakomy i taraz jak to mam przed oczami to żygać mi się chce - przecież nie zrobię tego na komputer ||

Lukash 18.04.2005 21:29

ja powiem jedno tu nic o tym nie slyszalem ale powinni sie dobrac do "dupy" lekarzowi weterynari ktory sparawdzal tam żywnosc takie nieprawidlowosci powinnien odrazu zobaczyc tak samo w super marketach...odrazu smierdzi jakas lapowka...takie ogromne zaklady czesto sa sprawdzane przez inspektora weterynari...i nie chce mi sie wierzyc ze nic nie zauwazyl,...nagle teraz zobaczyli ze jest zle:D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:12.