![]() |
Czy warto?
Witam
Mam zamiar zakupic nagrywarke DVD LiteOn 1673. Postanowilem napisac tutaj o tym, poniewaz nie jestem pewien czy oby na pewno robie dobrze. W kilku tematach czytalem, ze sa jakies problemy z nagrywarka i ludzie nie do konca sa z niej zadowoleni. a wiec: Czy warto kupic te wlasnie nagrywarke? Szczegolnie o odp prosze osoby, ktore od pewnego czasu sa wlascicielami tego sprzętu. z gory dziekuje za odp pozdr marcin |
Masz ci los!!!
Poczytałeś............ i czego oczekujesz? Naprawdę nie wyciagnąłeś własnych wniosków? Przeciez dostaniesz te same odpowiedzi, które juz znasz z lektury forum. część ludzi jest na tak a część nie, wybór należy do Ciebie ..........Pozdrawiam........... |
ja jako posiadacz starego liteona 812S (naprawdę dobrego) powiem Ci tyle: kup LG-4163B.
|
Jeżeli zamieżasz częściej zaglądać na to forum, możesz kupić liteona.
W przeciwnym razie wybież coś bezproblemowego, np. neca lub lg. |
Mam 1673 i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Wypala bardzo ładnie nawet na słabszych płytkach (Mediastore). Wiadomo ile klientów tyle opinii, ja bynajmniej nie żałuję. Chciałem kupić Neca 3520 ale w sklepie odradzili (kiepski odczyt i korekcja). Wybrałem tego Liteona i jest OK!
|
Cytat:
|
Ok dzieki wielkie :)
ide jutro kupic, jak cos bedzie nie tak to bede sie meczyl :) pozdrawiam Up the Irons!! |
Cytat:
|
Ja kupując nagrywarkę liczę na to, na co wskazuje nazwa - nagrywarka, znaczy służy głównie do nagrywania. Tak więc liczy się dla mnie przede wszystkim pierwszożedny zapis, odczyt to sprawa drugożędna. Tak jest w przypadku Neca zapis super / odczyt niestety słaby. Ale to i tak lepiej niż u litka - on ma odwrotnie (przynajmniej jeżeli ktoś się nie zabardzo zna na żeczy).
Ale jak to bywa, nie można mieć wszystkiego. |
jako posiadacz litka ODRADZAM ci kupno tego sprzetu,lepiej wez NECa albo dozbieraj kase na Plextora
pozdrawiam |
Litek to jednak fajna nagrywarka, uczy że na sprzęcie nie należy oszczędzać.
|
Cytat:
Zacny tekst - a ileż w nim prawdy:) @Ironkos Koledzy dobrze radzą. Kup NEC'a - usterki w nim to ogromna rzadkość. Litki nowe to smutny temat. |
A ja bym wziął Benq1620 - może 1625 z light scribe
A co mam zobacz sam || |
a co powiecie o sprzecie w podobnej cenie czyli lg 4163 ? :>
|
a co można powiedzieć o LG 4163b?? nagrywarka z jedną z najlepszych jakości zapisu i odczytu na rynku.
Na twoim miejscu zawęziłbym poszukiwania do właśnie LG 4163b i Benq 1620, chyba że masz dość kasy to jeszcze plex 716...;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35. |