![]() |
nagrywanie plyt z predkoscia wieksza niz 16x :(
czesc!!! mam problem. Czy idzie tak zrobic zeby mi bufor nie spadal jak nagrywam plytke wieksza predkoscia niz 16x?? prosze o odpowiedz!!
moj komp to:procek: AMD DURON 850 pamiec:384mb dimm karta graf.:radeon 9200 se 64 mb nagrywarka:LITEON SOHR 5238S, (52/32/52) windows xp u mojego kolegi nie spada bufor nawet przy 52 x a on ma o wiele slabszy komp od mojego czyli DURON 650, pamiec:128 mb dimm, karta graf:geforce 2, nagrywarka:ta sama co moja i windows xp co jest grane??????!!!!!!???? prosze o odp. na forum lub gg:5671291 |
Zacznij od wlaczenia DMA. Pewnie wystarczy
|
mam wlaczone DMA(konkretniej dma mode 2 i jak moge przelaczyc np. na mode 5)
aha mam dysk twardy samsunga SP0802N 80 GB |
A moze tasme masz 40 żyłową?
|
Cytat:
|
O w morde...mam ten sam problem, a najzabawniejsze jest to ze mam podobny dysk- smamsung SPO812N.Nagrywarka DVD - LiteOn 1673S.Podłączona jest do IDE I na slave,a na mastera mam dysk z sysyemem segate.Dzisiaj nagrywalem płyte DVD 8x i trwało to 50 minut....:/ Zmieniłem na DMA ale nie moge wybrac np dma mode 2 czy np 5(ponizsze okienko pt. "bierzący tryb transweru : PI0" i nie moge go zmienic....POMOCY!!!!!!!!!!Wypalanie płyt ponad poł godz doprowadza mnie juz do szału!!!!
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2 |
pare godzinek i odpowiedz w postaci linka...czego mozna chciec wiecej???!!!!sprawdzam jak najszybciej i odpisuje zeby "nastepne pokolenia miały uzytek" ;) sight :piwo: wielkie dzieki!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
.......dwa razy click i po problemie...Co prawda jeszce nie wypalałem nic,ale nie powiedziałem(kurna wstyd...) ze nie wiedziałem i przez 3 miechy miałem tez systemowego SEGATE na PI0...Muliło jak choler. ale muslałem ze to przez eMula i DC++ włączone jednoczesnie,a RAM-u mam jak na lekarstwo...Teraz system smiga jakby szczytował a Dma zobaczcie sami..Sight reputacja....Jeszcze raz dzieki!!!
|
mam podpiete nagrywarke i dysk kablem 80-zylowym, dysk to master a nagrywarka to slave, ide sterowniki mam(DMA), tylko ze ja mam wlaczone w dysku dma mode 2 a moj dysk ma mode 5, jak to zmienic zeby bylo mode 5?? no kurde ja nie wiem co z tym zlomem jest
|
nagrywarki cdrw chodzą w mode 2 i tego nie zmienisz (no chyba, że na PIO :P )
i przepnij napęd na drugi kanał, na master |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25. |