![]() |
Ok, dzieki wszystkim za rady i odpowiedzi.
Tak jak sie spodziewalem byly zupelnie rozne od siebie :) (przynajmniej wiekszosc) Jutro kupuje, zdecyduje sie jednak na Samsunga (chyba, ze w ostatniej chwili zmienie zdanie i wezme Maxtora ;) ) Jeszcze sie nie zawiodlem na nim i mam nadzieje, ze tak pozostanie. Oczywiscie kazdy dostanie reputke (chyba, ze ktos nie chce :jezyk: ) w miare mozliwosci, zaczne od poczatku tematu. Jeszcze raz dzieki :piwo: |
Zapraszam do korzystania z sondy :)
|
tak jak mowimy o samsungach, chyba sie nie pozbede wstretu.
Kumpel miał telefon samsung - w tamtym czasie nie było telefonu o lepszych parametrach malutki, leciutki, wyswietlacz bił na głowe wszystkie inne firmy, tylko ze p 3miesiacach bateria trzymała 2-3 godziny, telefon wieszal sie. a po 4 był martwy - spece orzekli ze płyta główna.......... dlatego firma powduje we mnie mieszane uczucia, i chyba nie bede mgł sie przełamać - bo nic nie kupie byćmoże spece z samsunga dszli ze lepiej miec troszeczke mniejszy zysk a dac lepsza jakosc i dlatetgo nowe dyski beda dobre, kto wie........... |
Cytat:
|
Tak sie wtrace, bo ktos wyzej wspominal cos o gwarancjach.
W informacji na stronie proline jest podane ze wszystkie dyski Seagate od 1 marca maja 5 lat gwarancji. W komputroniku jest po staremu, czyli 36 mcy....czy to znaczy ze komputronik nic nie wie o tych 5 latach (60 m-cach) gwary czy tylko Proline samo od siebie tyle daje? Bylby to duzy plus te 5 latek gwary. |
Cytat:
Cytat:
Kumpel kozystał z w ciagu 1 roku 4 razy z gwarancji, wymienił samsunga 80GB na WD i ma spokój (kolejne doswiadczenie) pytanie pozostaje czy to wina sprzetu czy kolo miał pecha jak nikt inny........... ostatecznie nie kupuje samsungów, ale jezeli ktoos ma tylko dobre dswiadczenia zwiazane z ta firm i jest pewny nie ma problemu. i tak na koniec. Nie to ze tylko samsungi sie psuja, spotkałem sie z padnietymi seagate, wd i maxtorami. Jednym słowem jak ktoś ma pecha to i w pi***** na zyletke trafi.... |
Cytat:
W swoim kompie mam IBM 61,4GB i chodzi doskonale,a miesiąc temu dokupiłem Samsunga 120GB 8MB Cashu i też jestem zadowolony. Poprzedni WD 13,6GB padł po 2 latach. Jeżeli chodzi o WD to znajomek ,który prowadzi sklep odradzał ,bo ostatnio miał b dużo zwrotów WD ,a Samsung nie wrócił żaden.Także osobiście trzymam się z daleka od WD,innych nie znam więc nie będę się wypowiadał Wybór należy do Ciebie . |
Co do głosów mieszających samsungi z błotem. Dyski obecnie robione są o niebo lepsze. Dałbym więc na wstrzymanie tym, którzy oceniają współczesne twardziele na podstawie tego co kiedyś mieli.
Osobiście posiadam Samsunga 160GB SATA i jestem ogromnie zadowolony. Dla niedowiarków i tych chcących sobie kupić twardziela itp. polecam looknięcie http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=102 http://forum.tweak.pl/index.php?showforum=55 |
Cytat:
co prawda to prawda ale wydajnosciowo trudno im dorwnac |
1,5 roku temu jak mialem zamiar sprawic sobie dysk 160gb to przez 2 tyg testowalem wlasnie takie dyski wszystkie jakie byly dostepne maxtor, samsung , wd, hitachi i jeszcze jakis jeden. oczywiscie wszystkie z 8mb cache i rezultat byl jeden
Samsung 160GB 7200 8MB SP1614N byl i jest nadal poza konkurencja najmniej sie grzeje i jest najszybszy. mam taki jeden w kompie bo wlasnie na niego padl wybor. ale kupilem 32 sztuki czesc do servera reszta sie rozeszla po ludziach i zaden sie nie zepsul. 120 i 160 gb od samsunga to najbardziej udany produkt tej firmy jesli chodzi o dyski od lat. zreszta widac po cenie - samsung byl zawsze najtanszy a teraz? chyba jest najdrozszy a drugi "od konca" jesli chodzi o cene jesli chodzi o inne dyski maxtor strasznie sie grzeje a inne ustepuja pod wzgledem szybkosci |
Cytat:
Fakt na początku był niesłyszalny teraz troszke go słychać jak rzeźbi po niesfragmentowanym dysku w poszukiwaniu pliczków... ale co do wydajności. 700MB z partycji D na C w 30sek :) Jakieś ale? :D |
Cytat:
Miałem tego maxtora. Więcej dysków tej firmy nie kupie. Głosne to to bylo... |
Cytat:
mam 2 te same jeden na ATA drugi na SATA. |
ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć o 3 letnim Maxtorze 60 7200.2 (dokładnie 6L060J3). chrabęści toto od początku jak cholera, jest dość ciepłe (48 stopni a nic się nie dzieje, WD120 - 32 stopnie), ale najgorsze jest to, że robi >wiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzzzg< od jakiegoś czasu - cholery można dostać od tego. pewnie niebawem padnie i nastąpi cisza, ale nie bardzo mam ochotę kupować drugi a na 112GB to ja się nie zmieszcze ||
|
Cytat:
Jeśli tak to mamy ten sam :D Jest naprawdę cichy (cichszy od starego samsunga 80GB :D) i wydajny :) @pablocoo rzeczywiście ten IBM jest drogi :| Jak go kupiłem 3 tygodnie temu za 327zł :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37. |