![]() |
Porysysowana płyta
Sorrki jeżeli temat sie powtarza, ale szukałem i nie znalezłem nic podbnego.
Chodzi mi o to że mam film na DVD The Ring i chciałem zrobić kopie bezpieczeństwa ale chyba już za poźno, bo próbowałem skopiować go DVDShrinkem, Clonym DVD 2.8 i metoda tradycyjną (kopiuj /wklej:)). Ale zawsze podczas kopiowania w połowie występuje błąd CRC, i pisze ze tam plik jest uszkodzony. Pewnie dlatego że płyta jest porysowana, i tu jest moje pytaie. Czy istnieje program do skiopiowania (dobry), BodCopy Pro nie wliczam w to, i czy moglibyście podać odrazu linka do niego Byłbym bardzo wdzieczny :) |
Zdarza się czasem, że pomaga umycie płyty:
ciepła woda i trochę płynu do mycia naczyń (myjesz palcami, nie ściereczką). Nierzadko pomagało mi to w uratowaniu płyty, która wcześniej nie dawała się odczytać. Sposób wygląda na głupi żart, ale zaręczam, że nim nie jest. :taktak: |
Cytat:
|
Moze lite-on sobie z ta plyta poradzi (jak nie masz własnie takiej nagrywarki)...
|
Właśnie mam nagryware Lite-Ona i nie da się skopiować :/
|
Wydaje mie sie ze twoj problem moglby miec cos do czynienia z blokada wgrana na kompakt. Sprobowalbym uzyc programu DVD Decrypter. Ewentualnie gdzies pewnie mozesz dostac plyn do przeczysczenia dvd ktory moze lecz nie musi lekko w tym pomoc.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:20. |