![]() |
Karta ATI i TV
Co niektórzy pamiętają moje boje z GF4MX i TV-OUT'em. Teraz mam Radka X850XT od HiS'a i mam pytanie. Czy do kart ATI istnieje jakis program podobny do TV TOOL (on dziala tylko na kartach nVidii)? Bo sterowniki ATI ma do ****.
|
AFAIK takie coś jak TVtool do ATI nie istnieje.
Stery ATI umożliwiają klonowanie obrazu i różne inne ciekawe rzeczy od razu, trzeba tylko podpowiednio skonfigurować. :taktak: Nie pisz, że stery ATI są do ****, może jeszcze się zdziwisz, jak się pobawisz ustawieniami troszkę. :mruga: :) |
hmm baiwlem sie ustawieniami i nic ciekawego nie znalazłem. mam ATi Catalyst 5.3
|
to moze zapusc jakies OMEGI :>
|
własnie o tym mysłałem alenie wiem co lepsze Spirity czy omegi? W podkręcanie na razie bawić sie nie będę
|
Może napisz, co konkretnie chcesz zrobić?
:) |
wiec: chce poprzez TV-OUT przeslac obraz (tylko FILM!) do TV. Ale tak żeby. Film był widziany i na kompie i w TV, zeby na kompie player byl zminimalzowany lub jakos w rogu lezal w malym okienku a na TV byl caly obraz. Udało mi sie cos podobnego kiedys uzyskac w GF4MX (oprocz widocznosci na 2 urzadzeniach).
|
Klonuj obraz i na TV ustaw tryb teatralny.
:) Wtedy normalnie pracujesz na kompie a na TV leci sobie filmik. :taktak: |
a gdzie w sterach to znajde?
|
Za dobrze nie pamiętam bo komp z radkiem został w Polsce ale w ustawieniach zaawansowanych szukaj zakładki monitory czy jakoś tak. Przyciskiem typu 01 włącz TV i wtedy możesz ustawiać. Czasem potrzebny jest restart. Życzę udanych experymentów.
:mruga: |
Kizio - nie ma co za duzo pisac, jak inni dokladnie to rozpracowali :)
http://solar.blurp.org/tvout.html#czb Chyba wystarczy? :) |
juz udalo mi sie skonfigurowac :) Wszystko dziala jak nalezy
|
@kizio i tak nie ma to jak stacjonarny odtwarzaczyk divx, nie trza sie przejmowac kodekami, wrzucamy plytke i ogladamy... [z napisami - gdzie chcemy i kiedy chcemy..]
pozdro ;) |
Cytat:
No ale tak juz jest ze kazdy lubi to co ma, choc niekoniecznie ma to co lubi ;) |
tyle ze mam karte DVB i chce ogladac cyfrowy TV na telewizorze :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:20. |