![]() |
no fakt, ale aparat może mu w tym pomóc:)bo wiadomo,że nie każdy od razu zna się na robieniu zdjęć oraz na ustawieniach manualnych,więc musi korzystac z auto(i tutaj dużo zależy już od aparatu)
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
no jest minolta :)
Nie znam tego przedziału dobrze, ale z tego co czytałem to Canon S1 lub Minolta Z3 |
Canon S1 ma wypas optykę (np. zoom optyczny 10x), stabilizację obrazu, rozdzielczość 3.2 wystarcza na potrzeby domowe.
też się czaję na ten aparat :) a tu małe conieco od posiadaczy: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...shot_s1_is.0.0 |
Przede wszystkim to ma robic ładne jakościowo i kolorywstycznie zdjęcia,w obsłudze nie musi być prosty,mały też nie(nie interesuje mnie jakaś zabawka).
@Wawelski -z tego co polecasz wybrałbym Canona S1(ma wypas wygląd)ale czy robi on jakościowo lepsze zdjęcia od a510(która ma też 3.2 mln )i warto dopłacić te 400zł?(za to mam już cały osprzęt)a może wiesz coś na temat tych Nikonów coolpix 4600 i 5600(czy są one dla dzieci?)bo są dość malutkie 4600(ma 4 mln pikseli)a 5600(5mln) tylko ,że mają 3 krotny zoom optyczny(ale czy to jest aż tak potrzebne?,mi akurat zdaje się,że nawet 3 krotny wystarcza) |
co do jechania na minolte - za 1200 (a dokladnie za 1100) mozna miec minolte z3
pozbawiona wszystkich wad z1, majaca super parametry tylko ze to cena z niemiec, ale skoro moze byc nawet z kosmosu :) w polsce kosztuje 2000 w sklepie lub kolo 1350 na allegro oczywiscie bez wyposarzenia ale przede wszystkim nie napisales co chesz od tego aparatu - czy ma byc maly i prosty w obludze (idiotcamera mieszczaca sie w kieszeniu spodni), czy wolisz cos wiekszego z wiekszym zoomem, czy moze wielka martyce do duzych powiekszen... |
ja polecam fuji - jakos zdjec jest boska aczkolwiek bardzo mocno wkur...aca jest stabilizacja obrazu
|
Cytat:
Ale na tak postawione pytanie, to wygrywa http://allegro.pl/show_item.php?item=48526744 albo http://allegro.pl/show_item.php?item=48119696 |
Konica-Minolta. Mam Dimage e 50 i jestem z niego bardzo zadowolony. Ma 5Mpix zoom 3x optyczny 4x cyfrowy. Nagrywanie fimow bez ogranicznen czasowych (zaleznie od karty pamieci). Bardzo dobra jakosc zdjec.
|
Canon a510 jest następcą canona a75,z tym,że jest lżejszy(ma tylko 2 bateria)i ma 4 krotny zoom optyczny.Przez co jest lepszy od swego poprzednika.Poza tym używa też lżejszych kart pamięci.
|
Canon serii A ewentualnie Olympus.
|
Cytat:
|
Cytat:
Po drugie primo - nie wystarcza. Zależy, czy komuś zależy na stopce pod zewnętrzną lampę, na zoomie, na odbitkach A4, na makro, na fotkach w trudnych warunkach oświetleniowych czy jeszcze na czymś innym. Nie ma też info, czy ma to być aparat nowy, czy używka, ze sklepu, czy z prywatnego importu (a może z allegro). Czy fotki mają być na WWW, do albumu na CD (max 1600x1200) do domowego albumu papierowego (max 10x15) czy do większych odbitek. Poza tym głosowanie nad markamia to nie głosowanie nad modelami - każda firma, nawet w tej samej półce cenowej, ma mniej lub bardziej udane modele. Ciągle jest znikomy ułamek procenta informacji potrzebnych do podjęcia decyzji. Pytanie jest "Jaki aparat?", a w opcjach ankiety nie ma ANI JEDNEGO aparatu. |
Sony
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:02. |