Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Po nagraniu kolejnej sesji w DVD widać tylko tą pierwszą ?!? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/po-nagraniu-kolejnej-sesji-dvd-widac-tylko-ta-pierwsza-51360/)

arturocki 20.04.2005 11:26

Po nagraniu kolejnej sesji w DVD widać tylko tą pierwszą ?!?

Witam.
Mam problem z płytami wielosesyjnymi DVD, podczas zapisywania na płytce kolejnej "n-tej" sesji, (sprawdzałem na Liteon, Samsung, Toshiba) widać tylko pierwszą nagraną - nie pomaga zamykanie płytki przy ostatniej sesji. W programach nagrywających (NERO, DeepBurner) widać wszystkie sesje i jeżeli dołączam kolejną sesję (o ile oczywiście płytka nie jest zamknięta) dodaje się ona bez problemu, lecz w przeglądarce WINDOWSA ich nie widać ?!?!?

Nagrywałem na dwóch różnych systemach XP i Me, dwiema różnymi nagrywarkami (Samsung i Liteon) do wypalania używałem programów NERO 6.6.0.6 i 6.6.0.8 oraz DeepBurner, płyty DVD: TDK +R i -R. Zaktualizowany BIOS do nagrywarki SAMSUNG.
BEZ SKUTKU !?!?!?? ZAWSZE TEN SAM EFEKT !?!?!??

Czy można w jakiś sposób wypalać płytki i jakim programem aby można było później dodawać sobie kolejne sesje w perspektywie dłuższego czasu? Proszę o pomoc.

icemac 20.04.2005 11:42

TU

arturocki 21.04.2005 11:31

Gdzie ?!?!?!?

icemac 21.04.2005 14:10

wpisz w szukajce czyli pod "TU" np. wielosesyjne dvd, lub pokrewne i napewno ci duzo wyskoczy :taktak:

:klnie:

arturocki 24.04.2005 18:16

... wyskoczyło już dawno... jescze wcześniej zanim napisałem tego posta... tylko, że wszystko nie nowsze niż 3 miesiące i w dodatku bez konkretnego rozwiązania... jak jesteś taki mądry to proszę pomóż... a nie nabijasz sobie puste posty...

Bercik88 27.04.2005 00:47

Przecież w NERO jak zaznaczysz opcje "płytka wielosesyjna" no to później jest informacja jeszcze przed nagraniem, że nie pod każdym napędem będzie można później otworzyć płytkę, ja tak mam nawet ze zwykłymi płytkami CD-R pod nagrywarką widać np. drugą sesję, za to pod zwykłym napędem jest tylko pierwsza sesja :'(

VIZZARD 27.04.2005 13:30

Cytat:

Napisany przez arturocki
... jak jesteś taki mądry to proszę pomóż... a nie nabijasz sobie puste posty...

@icemac!

Ty łobuzie!
Tylko byś sobie puste posty nabijał :klnie:

A przecież wiesz, że z pustego posta to i Salomon nie naleje ...

^_^

Cytat:

Napisany przez arturocki
... wyskoczyło już dawno... jescze wcześniej zanim napisałem tego posta... tylko, że wszystko nie nowsze niż 3 miesiące i w dodatku bez konkretnego rozwiązania...

Wstydziłbyś się tak kłamać :zawstydz:

Na przykład TU :czytaj:

arturocki 29.04.2005 10:20

Dziękuję VIZZARD za informację, też to wcześniej widziałem. Ale nie rozwiązuje to mojego problemu nagrywam również w systemie WINDOWS Me (moja wina wcześniej tego wyraźnie nie zaznaczyłem, ale nadmieniałem), a jak do tej pory problem ten nie jest chyba rozwiązany...

Dlatego proszę jeszcze raz o pomoc. A informacja która wyskakuje w NERO o możliwej niekompatybilności sytemów - owszem jest, ale napisałem ten temat po to, żeby się dowiedzieć czy ktoś zna sposób na rozwiązanie tego problemu.

Za wszystkie posty WIELKIE DZIĘKI...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:04.