![]() |
Tak jak powiedziałem zacząłem używać płytek Verbatim i w końcu mam problem z głowy :)
Wszystkie płytki Verbatim nagrane na LG GSA-4120B chodzą bez problemu na stacjonarnych odtwarzaczach DVD i dają się skopiować :) |
@bart_3d 815s nie jest mój....testowałem go troche tylko...;)
hmm.... dvd'ki czyta podobnie jak 1633/53 czyli nieźle, co do cdków to nagrywa kiepsko....przynajmniej to co nagrał w czasie testów wychodziło z błędami c2 i raczej nie było to uszkodzenie bo drugi taki sam 815s był identyczny. |
@VANTWG
Ja mam do ciebie pytanko trochę off topic Widzę, że jesteś posiadaczem litka 851. Powiedz mi, jaki jest z tego palnika czytnik CD/DVD, bo czytałem, że nagrywarki z serii 8XX mają dobrą korekcję. Czy czyta mocno porysowane płyty CD? Pytam, ponieważ chciałem kupić coś takiego w charakteże czytnika i do testów. Producenci Palników skupiają się teraz głównie na korekcji DVD a CD zostawiają w spokoju. |
Ilość załączników: 1
dysanki to qpa....u mnie palą się tak...
moim zdaniem nic specjalnego.... |
Dysan DVD+R 8x printable
Cytat:
Witam. Mam podobny problem , z tym ,że już po nagraniu nie można odczytać zawartości płytki. Na 4 sztuki nagrane LiteOn-em żadna nie odtwarza się w 100 %. Znajomy nagrywał te płytki na Nec-u i występują takie same problemy . Pozdrawiam. PS. nośnik to PRODISCR03 |
LG GSA-4120B i Dysan DVD+R 8x
Witam.
Sprawa przedstawia się następująco: generalnie zawsze nagrywam filmy na płytkach TDK DVD-/+R 8x i chodzą one na wszystkich odtwarzaczach stacjonarnych na jakich miałem okazję je testować. Ostatnio nie wiedzieć czemu kupiłem płytki DYSAN DVD+R 8x (3 szt.) i... nie dość, że filmy tną się prawie na każdym odtwarzaczu stacjonarnym, to nie można ich oglądać ani w całości skopiować nawet na napędach komputerowych. Płytki były nagrane z prędkością 4x raptem trzy dni temu a po ich zawartości zostało tylko wspomnienie... Nie wiem, czy to wina mojego palnika czy po prostu płytki są kiepskiej jakości ale wiem jedno - już nigdy nie kupię płytek Dysana. Pozdrawiam i życzę samych udanych i długowiecznych nagrań... PS. Teraz testuję płytki Verbatim :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:22. |