![]() |
Też próbowałem w NERO nagrać bez przerw i się nie udało. Używam WinOnCD 5 i nie ma problemu z nagrywaniem bez przerw między utworami.
|
Cytat:
|
Dzięki serdeczne, ziomku z Trójmiasta :mruga: zassam sobie Audition i przez 30 dni powalczę a potem się zobaczy. :>
|
Cytat:
Audition jest w wersji tryout, która działa przez 30 dni. Fajne jest to, że przez ten czas odblokowane są wszystkie funkcje i można sobie zrobić co się chce. Pełna wersja kosztuje 299 USD, nie jest to kwota mała, ale moim zdaniem program jest tego wart. |
Czy Adobe poradzi sobie z plikami .wma czy trzeba je przekonwertować?
No i czy trzeba za niego płacić, a jeśli tak, to ile? |
Cytat:
Cytat:
Istnieją jednak inne programy, gdzie pliki mp3 bez dekompresowania można łączyć i przycinać np.: Rzeźnik MPEGów. Nie mają one jednak graficznego interfejsu i takich możliwości edycyjnych jak Adobe dlatego dokładne połączenie utworów może być trudne do zrobienia. |
Znakomity poradnik! :spoko: http://forum.cdrinfo.pl/images/pl/bu...reputation.gif
Czy można w podobny sposób stworzyć sobie płytkę z mp3 bez przerw? Wszak coraz więcej odtwarzaczy CD świetnie radzi sobie z mp3. |
Uwaga
Wprowadziłem bardzo poważną korektę do punktu drugiego poradnika czyli - Tworzymy główny track i ustawiamy przerwy. Baaaaardzo przyspiesza to tworzenie całego projektu. Zapraszam więc ponownie : http://www.teoma.neostrada.pl/1/Art.html pozdrawiam |
Sprawdziłem funkcję Crossfade with previous track w Nero z ustawieniem 0 frames,niestety przerwy między utworami są słyszalne dość wyrażnie,na tyle,że dla mnie nie do zaakceptowania.Miałem nadzieję,że uniknę grzebania się w programach do edycji audio typu SoundForge i analogicznych :smutny: .
Ciężka sprawa z tymi przerwami.Pliki mp3 miałem dobre,od dobrego teamu ripującego.Zamierzam teraz przetestować wspomniany Adobe Audition,byleby nie był zbyt wysofistykowany,ehhh... :| . |
Cytat:
edit czego to sie czlowiek jeszcze w zyciu dowie :idea: ! niby jest tak jak mowisz pzryznaje bo wypalalem audio cd na hdd i niema roznicy miedzy crossfadem a ustawieniem 0 ramki . ;) ale bede kombinował... pozdrowienia :piwo: |
Ilość załączników: 1
W furio zaznaczasz tracki i ustawienia jesli mp3 lub wave sa OKI
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdrawiam :piwo: |
Witam :piwo:
Ponieważ ten temat powraca jak bumerang, coś mnie ruszyło i postanowiłem napisałem krótki poradnik dotyczący możliwie najdokładniejszego łączenia plików audio przy pomocy programu Adobe Audition 1.5. Od razu napiszę, że jest to metoda najlepsza z możliwych i nie zastąpi jej nigdy soft Nero podobny. Zapraszam wszystkich na moją stronę http://www.teoma.neostrada.pl/1/Art.html Na razie jest to wersja beta i może zawierać błędy. Liczę na pomoc i uwagi z waszej strony. Co do funkcji Cross-fade to nie jest ona dobrym rozwiązaniem, gdyż nie łączy ona tracków tak jak miało to miejsce w oryginale. W czasie ustalonym w Nero (np.: 3 sekund) następuje wyciszenie odgrywanej ścieżki podczas gdy leci już kolejny utwór (nachodzą na siebie). Ma to niby symulować płynne przejście, ale czasem wychodzi wręcz tragicznie. Jeśli np.: nałożą się na siebie słowa wychodzi totalny bełkot :). Jedyny plus to to, że rzeczywiście nie ma żadnej przerwy. |
W Roxio Easy Media Creator 7 , dokładniej w Creator Classic po wybraniu projektu Audio CD i przeciągnięciu plików mp3 jest opcja edit track transitions,tutaj możesz wykasować przerwy między utworami,wykonać płynne przejścia itp. przed nagraniem można "sprawdzić" efekt i ewentualnie poprawić.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:45. |