![]() |
resetujący się modem a torrent
witam.
mam powazny problem. korzystam z dobrodziejstw sieci bittorrent i od kilku dni resetuje mi się modem w momecie kiedy transfer w "bitcomet" się rozbuja, właściwie chodzi tylko o upload, kiedy zacznie już fajnie wysyłać.. modem się restartuje. nabyłem nowy modem i to samo sie dzieje, wiec powróciłem do starego:). internet jako taki hula że aż miło, z ftp'a ściągam dane często z max prędkością i nic, wszystko gra. internet mam od comcast chicago. download:1MB/s, upload 94,5KB/s; celeron2,4; 256ram nie potrafie sobie poradzić. serwis od providera raczej nie wchodzi w gre, ponieważ tu w chicago torrent jest prześladowany i trzeba sie konspirować :blee: gdyby ktoś miał jakieś konstruktywne pomysły to prosze o pomoc pozdro |
podobne jaja miałem z modemem w Dialogu (Aethra ISDN)
na win98 wszystko działało jak należy, za to na win2k/xp modem od czasu do czasu się wieszał i to właśnie podczas korzystania z sieci p2p, a nawet wysyłania kilku megowych maili, rozwiązania nigdy nie znaleźliśmy tak samo jak wielu innych którym ten problem doskwierał, żadne wymiany firmware, jedynie powrót do win98 :| |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34. |