Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z Kerio PF (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-kerio-pf-51521/)

bOObi 24.04.2005 11:15

Problem z Kerio PF

Witam serdecznie!
Zainstalowalem sobie kerio prsonal firewall, ladnie mi blokuje reklami i ogolnie nie spowalnia systemu za bardzo. Ale mam z nim problemy taiego typu ze:
- Nie wyszukuje mi plikow w DCC, dopiero jak go wylacze to zaczyna sie szukanie
- Nie moge odbierac plikow od innych osob poprzez gg (nawet od tych co sa w tej samej sieci)
- Problemy wystapily tez z Azureusem...
Ktos wie moze co ja musze zrobic zeby sie pozbyc powyzszych problemow?
Dzieki z gory za rady :)

smolik 24.04.2005 11:29

Cytat:

Napisany przez bOObi
Witam serdecznie!
Zainstalowalem sobie kerio prsonal firewall, ladnie mi blokuje reklami i ogolnie nie spowalnia systemu za bardzo. Ale mam z nim problemy taiego typu ze:
- Nie wyszukuje mi plikow w DCC, dopiero jak go wylacze to zaczyna sie szukanie
- Nie moge odbierac plikow od innych osob poprzez gg (nawet od tych co sa w tej samej sieci)
- Problemy wystapily tez z Azureusem...
Dzieki z gory za rady :)

Musisz zezwolić na ta połączenia ponieważ kerio ci je blokuje.
Niestety nie napisze ci jak dokładnie bo przesiadłem sie z Kerio już jakis czas temu na Outposta i juz nie wróce.

bOObi 24.04.2005 11:49

Z tym ze ja nie mam pojecia jak to odblokowac... No nic, chyba przesiade sie na ZA...

Ziele 24.04.2005 13:55

Pewnie masz odblokowane pakiety wychodzące. Dopuść też przychodzące to bedzie git.

ps. ja używam kerio 2.15 bo super się w nim wszystko ustawia :)

bOObi 24.04.2005 15:03

Zainstalowalem sobie ZA i NOD32.... szybki zestaw i zobaczymy jak skuteczny...

Joe_Doe 24.04.2005 20:10

Cytat:

Napisany przez smolik
przesiadłem sie z Kerio już jakis czas temu na Outposta i juz nie wróce.

Dobre to jest? Wlasnie to sciagam, i bede sprawdzal. Mam tylko taki problem ze nie moge odinstalowac Kerio :) jedyne co mi zostaje to wywalic kerio na sile a potem np reghealer. Nie chce mi sie robic format c:.
Co do ZA slyszalem ze sa problemy z niektorymi p2p (zreszta ja mi tez kerio robi jaja z emulem).

Ziele 24.04.2005 23:46

Nie wszystko co nowe jest dobre. Zainstalowałem sobie kiedyś nowe kerio 4 i jak szybko zainstalowałem tak szybko wróciłem do 2.15. Działa a wiele lepiej i nie ma takich jaj z p2p i innymi programami :D

if22 25.04.2005 00:09

Stąd możesz ściągnąć przykładowe regułki dla Kerio, z nimi łatwiej jest skonfigurować firewalla.

http://www.olesno.pl/~pablo/kerio/download/regulki.zip

Skubi 25.04.2005 00:52

Uzywam Outposta i jest super:)

smolik 25.04.2005 01:37

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Dobre to jest? Wlasnie to sciagam, i bede sprawdzal. Mam tylko taki problem ze nie moge odinstalowac Kerio :) jedyne co mi zostaje to wywalic kerio na sile a potem np reghealer. Nie chce mi sie robic format c:.
Co do ZA slyszalem ze sa problemy z niektorymi p2p (zreszta ja mi tez kerio robi jaja z emulem).

Według mnie bardzo dobre.
Ja nie przypominam sobie problemów z odinstalowaniem kerio, popatrz w procesach czy czasem nie jest uruchomiony jakiś składnik kerio.

if22 25.04.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez smolik
Według mnie bardzo dobre.
Ja nie przypominam sobie problemów z odinstalowaniem kerio, popatrz w procesach czy czasem nie jest uruchomiony jakiś składnik kerio.

Z tego co pamiętam to przy odinstalowywaniu nigdy nie wyłanczałem Kerio i nigdy nie było problemów z odinstalowaniem go. Może niepoprwanie je zainstalowałeś i dlatego teraz są problemy???

Joe_Doe 09.05.2005 23:52

Cytat:

Napisany przez if22
...Może niepoprwanie je zainstalowałeś i dlatego teraz są problemy???...

Problem polegal na tym ze gdy chcialem go odinstalowac dostalem komunikat, ze nie mozna znalezc pliku uninstall i z dodaj/usun programy "kerio" zostalo usuniete. Nadinstaloanie tej samej (i nowszej wersji) nie przynosilo rezultatu - instalator chwile po uruchumieniu sie wylaczal, nie zgloszajac zendego bledu.

Juz sobie z tym poradzilem :) po zainstalowaniu SP2.0 do WIN98SE, wywaleniu recznie kerio i przeskanowaniu rejestru reghealerem wszystko jest ok.

Sprawdzalem Kerio 2.15 - znacznie mniej zamula komputer niz 4 ale mialem problemy z dodawaniem postow do forum (chyba ze to byl to jakis problem z forum). Teraz testuje Outposta, na razie OK.

zYxMa 22.09.2005 00:23

Ja mam takie problem z kerio, że jak jest włączony to po prostu cały net nie działa. Mam go póki co zainstalowanego, ale jest cały czas wyłączony. Nie mam pojecia jak to ustawić?

Calme 22.09.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez bOObi

Odpalasz Kerio > sekcja Ochrona Sieci > zakladka Aplikacje - tam jest cala lista odpalanych programow > klikasz na interesujacy cie program > edytuj > tam ustawiasz reguly dla niego > dla polaczen zarowno przychodzacych jak i wychodzacych.
Co do nowej wersji mam i zadnych problemow nie zaobserwowalem kwestia znajomosci programu :)

zYxMa 23.09.2005 10:13

Cytat:

Napisany przez Calme
Odpalasz Kerio > sekcja Ochrona Sieci > zakladka Aplikacje - tam jest cala lista odpalanych programow > klikasz na interesujacy cie program > edytuj > tam ustawiasz reguly dla niego > dla polaczen zarowno przychodzacych jak i wychodzacych.
Co do nowej wersji mam i zadnych problemow nie zaobserwowalem kwestia znajomosci programu :)

Niestety próbowałem wszyskich kombinacji, net nie ruszył :/ dziwne. Więc wywaliłem kerio i instalowałem kilka innych i było to samo... zupełnie tego nie rozumiem??? Bałagan się tylko narobił (( Wywaliłem wszystko i wróciłem do starego, dobrego norton internet security 2005 (nigdy mnie nie zawiódł)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52.