![]() |
Problem z Kerio PF
Witam serdecznie!
Zainstalowalem sobie kerio prsonal firewall, ladnie mi blokuje reklami i ogolnie nie spowalnia systemu za bardzo. Ale mam z nim problemy taiego typu ze: - Nie wyszukuje mi plikow w DCC, dopiero jak go wylacze to zaczyna sie szukanie - Nie moge odbierac plikow od innych osob poprzez gg (nawet od tych co sa w tej samej sieci) - Problemy wystapily tez z Azureusem... Ktos wie moze co ja musze zrobic zeby sie pozbyc powyzszych problemow? Dzieki z gory za rady :) |
Cytat:
Niestety nie napisze ci jak dokładnie bo przesiadłem sie z Kerio już jakis czas temu na Outposta i juz nie wróce. |
Z tym ze ja nie mam pojecia jak to odblokowac... No nic, chyba przesiade sie na ZA...
|
Pewnie masz odblokowane pakiety wychodzące. Dopuść też przychodzące to bedzie git.
ps. ja używam kerio 2.15 bo super się w nim wszystko ustawia :) |
Zainstalowalem sobie ZA i NOD32.... szybki zestaw i zobaczymy jak skuteczny...
|
Cytat:
Co do ZA slyszalem ze sa problemy z niektorymi p2p (zreszta ja mi tez kerio robi jaja z emulem). |
Nie wszystko co nowe jest dobre. Zainstalowałem sobie kiedyś nowe kerio 4 i jak szybko zainstalowałem tak szybko wróciłem do 2.15. Działa a wiele lepiej i nie ma takich jaj z p2p i innymi programami :D
|
Stąd możesz ściągnąć przykładowe regułki dla Kerio, z nimi łatwiej jest skonfigurować firewalla.
http://www.olesno.pl/~pablo/kerio/download/regulki.zip |
Uzywam Outposta i jest super:)
|
Cytat:
Ja nie przypominam sobie problemów z odinstalowaniem kerio, popatrz w procesach czy czasem nie jest uruchomiony jakiś składnik kerio. |
Cytat:
|
Cytat:
Juz sobie z tym poradzilem :) po zainstalowaniu SP2.0 do WIN98SE, wywaleniu recznie kerio i przeskanowaniu rejestru reghealerem wszystko jest ok. Sprawdzalem Kerio 2.15 - znacznie mniej zamula komputer niz 4 ale mialem problemy z dodawaniem postow do forum (chyba ze to byl to jakis problem z forum). Teraz testuje Outposta, na razie OK. |
Ja mam takie problem z kerio, że jak jest włączony to po prostu cały net nie działa. Mam go póki co zainstalowanego, ale jest cały czas wyłączony. Nie mam pojecia jak to ustawić?
|
Cytat:
Co do nowej wersji mam i zadnych problemow nie zaobserwowalem kwestia znajomosci programu :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:52. |