Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z Kerio PF (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-kerio-pf-51521/)

if22 08.06.2006 10:59

Cytat:

Napisany przez woitas
górnikiem będę... lalala :D

??

zYxMa 08.06.2006 09:41

Ca***322;y czas mam zainstalowanego kaspersky internet security, ale nie potrafie go skonfigurowa***263;, bo w azureusie wszystkie statusy sa za firewallem i jesten unconnectable.. jak to ustawi***263;?

woitas 08.06.2006 07:19

Cytat:

Napisany przez if22
Definiować własne reguły możesz w Ochrona sieci/Aplikacje i tutaj na dole w prawy dolnym rogu masz coś takiego jak Filtr pakietów, tutaj dodajesz nowe reguły. Mozilla nie działa bo pewnie tutaj jej nie dodałeś. Dodaj tutaj także Konnekta i eMule powinno być OK.

górnikiem będę... lalala :D

Cytat:

Napisany przez zYxMa
Ja mogę tylko dodać, że wywaliłem wszystkie firewalle i antyviry, bo np. nie korzystając z IE nie zaśmiecisz sobie kompa, ktoś już to kiedys powiedział :)

siedząc w sieci nie używasz tylko przeglądarki, a komunikatora, p2p w taki czy inny sposób, ale co najważniejsze JAVĘ która może być rówie iebezpieczna co Active X.
nie mówiąć o legalnych programach, które też mogą być zarobaczone bez wiedzy osoób je udostępniających.
a jazda bez firewalla to jak bieganie po zboczu wulkanu tuż przed erupcją :P

zYxMa 08.06.2006 02:31

Ja mog***281; tylko doda***263;, ***380;e wywali***322;em wszystkie firewalle i antyviry, bo np. nie korzystaj***261;c z IE nie za***347;miecisz sobie kompa, kto***347; ju***380; to kiedys powiedzia***322; :)

if22 08.06.2006 02:23

Definiowa***263; w***322;asne regu***322;y mo***380;esz w Ochrona sieci/Aplikacje i tutaj na dole w prawy dolnym rogu masz co***347; takiego jak Filtr pakiet***243;w, tutaj dodajesz nowe regu***322;y. Mozilla nie dzia***322;a bo pewnie tutaj jej nie doda***322;e***347;. Dodaj tutaj tak***380;e Konnekta i eMule powinno by***263; OK.

Berion 20.01.2006 12:24

Witam, odgrzebię nieco temat :)

Mój problem z Kerio (v4.2.2-911 na XP_SP2) polega na tym, że kiedy jest włączony nie ładuja mi się żadne strony www (mozilla'e puściłem - wych./przych.).

Ponad to, kiedy chcę uruchomić Konnekta czy emule nie pyta się czy blokować czy nie. Nie wiem gdzie mogę to ręcznie dodać :( W Ochrona sieci/Aplikacje mogę tylko edytować już istniejące "wpisy". Jak dodać własny?

:help:

zYxMa 23.09.2005 10:13

Cytat:

Napisany przez Calme
Odpalasz Kerio > sekcja Ochrona Sieci > zakladka Aplikacje - tam jest cala lista odpalanych programow > klikasz na interesujacy cie program > edytuj > tam ustawiasz reguly dla niego > dla polaczen zarowno przychodzacych jak i wychodzacych.
Co do nowej wersji mam i zadnych problemow nie zaobserwowalem kwestia znajomosci programu :)

Niestety próbowałem wszyskich kombinacji, net nie ruszył :/ dziwne. Więc wywaliłem kerio i instalowałem kilka innych i było to samo... zupełnie tego nie rozumiem??? Bałagan się tylko narobił (( Wywaliłem wszystko i wróciłem do starego, dobrego norton internet security 2005 (nigdy mnie nie zawiódł)

Calme 22.09.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez bOObi
Ktos wie moze co ja musze zrobic zeby sie pozbyc powyzszych problemow?

Odpalasz Kerio > sekcja Ochrona Sieci > zakladka Aplikacje - tam jest cala lista odpalanych programow > klikasz na interesujacy cie program > edytuj > tam ustawiasz reguly dla niego > dla polaczen zarowno przychodzacych jak i wychodzacych.
Co do nowej wersji mam i zadnych problemow nie zaobserwowalem kwestia znajomosci programu :)

zYxMa 22.09.2005 00:23

Ja mam takie problem z kerio, że jak jest włączony to po prostu cały net nie działa. Mam go póki co zainstalowanego, ale jest cały czas wyłączony. Nie mam pojecia jak to ustawić?

Joe_Doe 09.05.2005 23:52

Cytat:

Napisany przez if22
...Może niepoprwanie je zainstalowałeś i dlatego teraz są problemy???...

Problem polegal na tym ze gdy chcialem go odinstalowac dostalem komunikat, ze nie mozna znalezc pliku uninstall i z dodaj/usun programy "kerio" zostalo usuniete. Nadinstaloanie tej samej (i nowszej wersji) nie przynosilo rezultatu - instalator chwile po uruchumieniu sie wylaczal, nie zgloszajac zendego bledu.

Juz sobie z tym poradzilem :) po zainstalowaniu SP2.0 do WIN98SE, wywaleniu recznie kerio i przeskanowaniu rejestru reghealerem wszystko jest ok.

Sprawdzalem Kerio 2.15 - znacznie mniej zamula komputer niz 4 ale mialem problemy z dodawaniem postow do forum (chyba ze to byl to jakis problem z forum). Teraz testuje Outposta, na razie OK.

if22 25.04.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez smolik
Według mnie bardzo dobre.
Ja nie przypominam sobie problemów z odinstalowaniem kerio, popatrz w procesach czy czasem nie jest uruchomiony jakiś składnik kerio.

Z tego co pamiętam to przy odinstalowywaniu nigdy nie wyłanczałem Kerio i nigdy nie było problemów z odinstalowaniem go. Może niepoprwanie je zainstalowałeś i dlatego teraz są problemy???

smolik 25.04.2005 01:37

Cytat:

Napisany przez Joe_Doe
Dobre to jest? Wlasnie to sciagam, i bede sprawdzal. Mam tylko taki problem ze nie moge odinstalowac Kerio :) jedyne co mi zostaje to wywalic kerio na sile a potem np reghealer. Nie chce mi sie robic format c:.
Co do ZA slyszalem ze sa problemy z niektorymi p2p (zreszta ja mi tez kerio robi jaja z emulem).

Według mnie bardzo dobre.
Ja nie przypominam sobie problemów z odinstalowaniem kerio, popatrz w procesach czy czasem nie jest uruchomiony jakiś składnik kerio.

Skubi 25.04.2005 00:52

Uzywam Outposta i jest super:)

if22 25.04.2005 00:09

Stąd możesz ściągnąć przykładowe regułki dla Kerio, z nimi łatwiej jest skonfigurować firewalla.

http://www.olesno.pl/~pablo/kerio/download/regulki.zip

Ziele 24.04.2005 23:46

Nie wszystko co nowe jest dobre. Zainstalowałem sobie kiedyś nowe kerio 4 i jak szybko zainstalowałem tak szybko wróciłem do 2.15. Działa a wiele lepiej i nie ma takich jaj z p2p i innymi programami :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:54.