Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Czym ugryzc Securom 7 ? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/czym-ugryzc-securom-7-a-51546/)

Jerryxp 24.04.2005 20:42

Czym ugryzc Securom 7 ?

Mam obraz gry championship manager 5 (gra jest zabezpieczona Securom 7)sciagniety z netu (rozszerzenie *bwi i *.bwt). Czym go wypalic? (Blindwrite -odpada bo u mnie nie dziala jak trzeba)
potrzebuje programu zeby obslugiwal funkcje"poprawiania zlych sektorow"
i "wsparcie autoplay".

loki7777 24.04.2005 20:52

Sciaganie gier z netu to piracto.Tak gra dziala elegancko wypalona alcoholem 120% (to tak na marginesie)

Jerryxp 24.04.2005 20:55

hm.. robie tak , jesli giera naprawde mi sie spodoba to kupuje wtedy oryginala a jesli nie to usuwam

Mich@ł 24.04.2005 21:05

Cytat:

Napisany przez Jerryxp
hm.. robie tak , jesli giera naprawde mi sie spodoba to kupuje wtedy oryginala a jesli nie to usuwam

Taaaaaaaa a świstak siedzi i zawija je w te sreberka... Jakoś nie wierzę w taką sprawiedliwość... Ale obym się mylił ;)

loki7777 24.04.2005 21:09

Pewnie sie nie mylisz:).Ale to juz jego wybor, ja podalem tylko jak ma to wypalic i kropka

Jerryxp 24.04.2005 23:56

hm.... jakie opcje zaznaczyc w alcoholu zeby plyta prawidlowo sie nagrala
chodzi mi jaki tryb zapisu wybrac, jak ustawic korekcje EFM i korkekcje danych subkanałowych

downloads 25.04.2005 00:08

Cytat:

Napisany przez Jerryxp
hm.... jakie opcje zaznaczyc w alcoholu zeby plyta prawidlowo sie nagrala
chodzi mi jaki tryb zapisu wybrac, jak ustawic korekcje EFM i korkekcje danych subkanałowych

Jeżeli dla obrazu blindread istnieje mozliwośc wybrania profilu to SecuROM 4/5 czyli RAW DAO, bez korekcji EFM i z zapisem subkanałów (chociaż tego akurat nie mozna wybrać-idzie z automatu). Jeżeli nie, a nie chcesz ryzykować to zamontuj obraz w napedzie wirtualnym A 120% i zrób z niego obraz Alcoholem z profilem SecuROM*NEW (4/5) i z tym samym profilem wypal.

Ghost_mode 25.04.2005 22:45

SR 7 ?? a gdzie się podziała wer 6 ? ;) Chłopaki z softem znów do tyłu, alcohol i Clone (choć ten 1 ważniejszy) mogli by dać updaty no i oprócz zapisu profile uaktualnić :D

Ghost_mode 12.06.2005 16:47

http://gry.wp.pl/core.html?filtr=1,0...910,1670994,-1
pojawiaja się kolejne tytuły zabezpieczone SecuRom 7 ...

PS pyty zabezpieczone SR działają bez emulacji RMPS ? bo dawno nie zagłebiałem sie w temat securoma...

IceManSpy 12.06.2005 16:55

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Taaaaaaaa a świstak siedzi i zawija je w te sreberka... Jakoś nie wierzę w taką sprawiedliwość... Ale obym się mylił ;)

A swiatak siedzi bo zawija w kradzione sreberka :)

downloads 12.06.2005 17:16

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
PS pyty zabezpieczone SR działają bez emulacji RMPS ? bo dawno nie zagłebiałem sie w temat securoma...

Na CD mozesz nagrać z RMPS albo TwinPewakiem, wiec da sie bezemulacujnie ale na DVD TwinPeak nie działa ( i nie zadziała) więc pozostaja tylko różne emulacje- RMPS albo AutoPlay (BlindWrite 5)

SADDAM 12.06.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
A swiatak siedzi bo zawija w kradzione sreberka :)

nie " A świstak siedzi ..... bo sreberka były z przemytu"
pozdro co do Championship Manager 5 to masz PL?

brodkiew007 15.06.2005 18:55

A jak to z gta San Andreas ? :D
Też securom 7. Jeżeli przykładowo wrzuce słodzik do obrazu to moge nagrać alkocholem i bedzie działać (chodzi mi o to czy zainstaluje się bez problemu jeżeli zmienie strukturę obrazu)

Oczywiście powyższy problem służy jedynie w celach edukacyjnych i nie jest w złym zamiarze :D :P.

downloads 15.06.2005 19:13

Zainstaluje sie normalnie, ale jeżeli masz działajacy obraz to zastanów sie czy warto to robić, bo nie patch pewnie bedzie a słodzika do spatchowanej wersji juz rczej nie.

wolf 15.06.2005 21:16

Cytat:

Napisany przez downloads
Jeżeli dla obrazu blindread istnieje mozliwośc wybrania profilu to SecuROM 4/5 czyli RAW DAO, bez korekcji EFM i z zapisem subkanałów (chociaż tego akurat nie mozna wybrać-idzie z automatu). Jeżeli nie, a nie chcesz ryzykować to zamontuj obraz w napedzie wirtualnym A 120% i zrób z niego obraz Alcoholem z profilem SecuROM*NEW (4/5) i z tym samym profilem wypal.

zaraz ale przeciez analizy DMP nie da sie zrobic jak obraz jest zamontowany w wirtualu ? chyba że takowy plik zassasz z netu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:47.