![]() |
Jak poprawnie skonfigurować azureusa?
CZe!
Mam takie pytanie jak w temacie nasłuchałem sie opowiesci o tym azureusie to zassałem i zainstalowałem i jak przechodze do okna konfiguracji to trzeba podać jakiś port tam jest wpisany domyślny i daje testuje to w okienku ponizej pisze błą z NATem czy jakoś tak .... I nie wiem co z tym zrobić na googlach nie ma żąsnych bezpośrednich instrukcji wiec pozostało mi to forum. Z internetem łącze sie za pomoca Neostrady. THX za jakąkolwiek pomoc |
Ilość załączników: 1
w zalaczniku jest opis z PolishTracker
ja zmienilem w nim tylko to, a port wipsz np:49152 -- {400} Maximum number of connections per torrent [0: unlimited] W taki sposób wykorzystujesz całkowity potencjał swojego łącza. -- {2048} Maximum number of connections globally [0: unlimited] na 70 i na 200 i tyle wystarczy, a nie muli lacza tak bardzo :piwo: |
Błedu NAT nie obejdziesz- nie bedziesz miał statusu Active User ale to nie pogarsza drastycznie predkości. Nie wiem dokładnie jak jest zbudowana Neo ale na wszelki wypadek warto zeskanowac sobie porty, którymś dobrym skanerem umieszczonym nastronie firmy zajmujacej sie bezpieczenstwem sieciowym. Jeżeli okaże sie, że na koncu po stronie TP jest jakis proxy z firewallem to najlepiej skonfigurować Azureusa na otwarty port o nr powyżej 1024 (na ogół dobrym pomysłem jest port proxy, bo ICMP jest za nisko- a te sa na ogół otwarte).
I jeszcze ustaw max upload jako 80% tego co masz faktycznie max- bo strony bedą mulic a poczta sie nie wyśle jaj ustawisz na 100%. Miłego sciagania. |
ok thx juz zasysam :D
|
jest taki magiczny klaiwsz szukaj :D
|
ano jest ale nic konkretnego nie znalazłem:/
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:21. |