![]() |
dzwiek w XviD kodeki dekodeki
witam
problem dotyczny dzwieku w filmie zapisanym w formacie XviD jest on bardzo znieksztalcony i nieczytelny pozatym obraz tez zacina prawdopodobnie nie mam odpowiednich kodekow obslugujacych takowyz format ...jak one sie nazywaja i ewentualnie gdzie je znalesc:) |
wrzuć film do Gspot i sprawdź jakie są kodeki audio i podaj
bo możnaby się rozpisać na dwie strony traktując temat ogulnikowo |
hmm a wiec o to wykaz z GSpot
Video: 4CC xvid name Xvid start 2 compatibile codect installed Audio codec name 0x0055(MP3) ID'd as MPEG-1 Layer 3 3 compatibile codecs instaled Bitrate 157 kb/s (78/ch, stereo) VBR LAME3.95 fs 48000 Hz objawy: dzwiek nienadaza obraz zwalnia szczegolnie gdy jest jakas akcja (szybka zmiennosc klatek) print scrn: http://www.szukajek.republika.pl/gespod1.jpg |
drugi film:
dzwiek znieksztalcony (skwierczy) i tez nienadaza za obrazem http://www.szukajek.republika.pl/gespod2.jpg czy moze to byc spowodowane mala iloscia pamieci ram(64) lub hdd(3,5) z czego wolne hmm 1,5 ? a moze procek? (celerton) |
Cytat:
|
przy tak wątłej konfiguracji kompa jaką podałeś podejrzewam że procek (celeron) ma nie więcej niż 333 MHz
a to może być problem - za mała moc |
a co z ta jakoscia dzwieku to napewno nie wina komputera obiawy byly by podobne jak w pierwszym filmie
czy mozenie mi podac nazwy jakis wyspecializowanych najnowszych kodekow dekodekow ? na google troche tego poznajdowalem ale niewiele sie zmienilo z Xvid mam Nic's MiniCalc a Dvix ver 5.0.5 sa moze juz nowsze? moze cos trzeba przestawic w ich konfiguraci? |
XviDa nowego możesz ściągnąć z działu Pliki CDRInfo
a jeśli o DivX chodzi to nowy ma numerek 5.2.1 i też tam chyba jest (w dziale Pliki) oprócz tego AC3 Filter 1.03 (chyba najnowszy) przydatny jest czasem DivX 3.11 Alpha choć żadko jedynie przy filmach z dźwiękiem WMA choć to wszystko możesz znaleźć też zaszyte w ffdshow ale też najnowsze staraj się ściągnąć |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:03. |