![]() |
Nagrywarka HP CD-WriterPlus MultiRead 4x4x32
Problem mam taki, że za każdym razem jak chcę nagrac płytkę multisession lub kontynuować taką właśnie, nero po poprawnym cachingu plików, przy 2 czy 3% zatrzymuje się i komunikuje błąd "Could not perform end track". Nagrywam tylko dane do 700 mb, więc nie powinno byc problemu z nadmiarem danych. Nadmieniam,że próbuję nagrywać na Verbatim Pastel. Dawniej nie było z ta nagrywarką żadnych problemów. Niedawno udało się nagrać na Crystal Azo...ale to był chyba przypadek...acha i jeszcze jedno mój WinXP czasem nie wykrywa tej nagrywarki- po prostu czasem znika...:/...tego to juz nawet nie potrafię zrozumieć...wszystkie ustawienia systemowe są w porządku...po tym niefortunnym nagrywaniu płytki są po prostu do wyrzucenia....nagrywarka chyba też...:/..jak ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać to bym była wdzięczna za popowiedź jak uratować tego trupa...:)
Pozdrawiam Serdecznie |
czyszczenie lasera
myślicie ze przeczyszczenie lasera coś da...mam chęc rozkręcić to diabelstwo i porządnie przeczyścić...nawet jeśli musiałabym go rozkręcać i czyścić lustro w laserze!!
|
nagrywarka juz swoje przezyla
wyczysc ja, wgraj nowy bios nie obsluguje ona trybow daoraw (nie wiem czy wogule obsluguje dao) ani overburningu wiec pal na odpowiednich ustwieniach no i pomysl nad nowym sprzetem... |
hp CDRW 8000
dokładnie jest to model HP CDRW 8000 ale nie wiem jaki bios do niej wgrac, i jak...i skąd...:/..kiedys nawet szukałam i nie mogłam nigdzie znaleźć...
jestem kompletna zieleń w tych sprawach;) POMOCY!!! |
no to jest problem
na stronie hp nie ma slowa o tym modelu (jest 7500 i potem 8100) na forum.rpc1.org nie ma firmwaru do niej obawiam sie ze bedzie ciezko z firmwarem, sprobuj wiec czyszczenia a najlepiej naprawde rozejzec sie za nowym sprzetem, bo ten ma pewnie kolo 6 lat no i nie suportuje praktycznie niczego, wiec nawet jesli doprowadzisz go do stanu uzywalnosci to nie na dlugo |
pocieszenie...
no to mnie pocieszyles...:(...a da sie nie wiem moze dokupic jakis tani laser i wymienic??Czy nie bawic sie w takie ceregiele i kupic jakis tani nowy sprzet (patrzylam ostatnio LG za 90 zeta z gwarancją - tylko skąd kasę wziąć...:o)
|
wymiana lasera przewyzsza koszt nowej nagrywarki
zreszta naprawde ten hp juz dlugo nie pociagnie, no i, co juz pisalem, nie obsluguje wspolczesnych formatow (ze tez z nagrywarka bez mozliwosci overburningu chce ci sie meczyc...) nowa nagrywarka w sklepie to okolo 100pln uzywana kupisz za 50 z gwarancja nie warto kombinowac naprawy sprzetu wartego pewnie 0 a naprawa ponad stowke... |
philips
w środku siedzą podzespoły philipsa i troszke samsunga- ale większość to philips...nie zdążyłam tylko zobaczyć jakie...:/...coś lipna ta nagrywarka...:/
|
Przypuszczam że ten Twój HP to nic innego tylko OEM sony model crx 100 lub 120E. Obsługuje ona RAW DAO 96. Nie zgadza mi sie tylko 4-4-32 ten HP ma 4-2-24! Cos jest nie tak.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:36. |