![]() |
zdobyłem grę Cadilac and Dinosaurus w iso, zamontowałem w virtualu ale nie ma plików wykonywalnych. W opisie napisane że to SEGA CD - jakiego emulatora użyć aby odpalić ten obraz z virtuala i jak ten emulator skonfigurować ?
Dzieki za pomoc, Tomek |
Cadillacs and Dinosaurs: The Second Cataclysm - chyba tak zwie się druga część ponieważ nie znalazłem nic innego jest na PC CD. Ale zdobycie tego może być trudne.
Właśnie wpisałem to w google i tego jest masa na emulatory. Już przy pierwszych wynikach można ściągnąć te gre na emulator. |
Cadillac jest na callusa
|
Cytat:
|
Postanowiłem, że mój problem wrzucę tu a nie będe zakładał nowego Topica.
Szukam od dłuższego czasu gry Cadilac Dinosaurus - takiej, która biła rekordy popularności na automatach w salonach gier, niestety do dziś nie udało mi się jej znaleźć. Jeżeli ktoś ma na nią namiary - bardzo proszę o odpowiedź. Dzieki. |
Ja tam pamietam jak u kuzyna gralem sobie na Amidze w Polnoc poludnie (bylem tak podniecony ta gra ze hej) Settlersow 1, albo Lost Dutchman Mine, czy jak to sie pisze, a z mojego C64 kasetowca najlepsze tytuly to byly obydwa Ricki Dangerous ;p
|
Cytat:
http://www.pop2.princed.com.ar/window.php ps. na tej stronce mozna tez znalezc inne ciekawe rzeczy do Pricne 2 :) |
Jeśli nie pracują wam gry pod XP proponuje używać DOSBox'a, daje dobre rezulataty i większość tytułów pracuje ok.
|
mi dziala na XP z SP2
|
Cytat:
znalazelm jeszcze inna wersje, ale tez mi sie wiesza :( |
Z czasów amigi to pamietam zagrywałem w Soccer kida :). Oszałamiająca grafa jak na tamte czasy :)
|
Looknijcie. MOze Wam sie jakies stare gry przypomna
|
Cytat:
Wiem o tym, ale poprostu przyjeło sie mówić że Flashback to jest właśnie Another World 2 , co nie jest prawdą |
@qfir dobre potrzebowałeś około 800KB i skasowałeś te gre bo to strasznie mogło pomóc chyba że masz dysk 20MB ale wątpie....
Klasyka jest świetna!! @wolfen3 Another World 2 nie wyszedł pod tytułem AW2 tylko Out of This World bo to był zagraniczny tytuł tej gry ale prawdą jest iż podtytuł był heart of the alien. Jest wiele ciekawych serwisów o starych grach. |
A ma ktos stara gierke Horde(moze sie troche inaczej pisac:), co bronilo sie wioski przed takimi czerwonymi stworkami zamiatajac je kosa?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:53. |