![]() |
Liteon SOHW-832S....i moja porazka
Moze moj lamet i rozzalenie wypadaloby wyslac do dzialu ŚMIETNIK, ale Panowie jestem zalamany :( ...moj litek, poczciwy,kochany,zawsze chwalony i kupowany oraz doradzany innym nie przegral plytki zabezpieczonej Safedisc'iem :'(. Nie wiem konkretnie jaki to nr Safedisc(dalszy ciag nr), wiem jedynie, ze A-Ray Sanner pokazal nr 3.
Niby najnowasza wersja Alcohol120_1_9_5_2802 miala pomoc i testy tez wskazywaly na mozliwsc przegrania, ale doszlo do porazki....nawet nie pomogl kolor nosnika. Byly to mapy samochodowe niemieckiego wydawnictwa Mirena - Deutschland 2005, Major Road of Wester Europe i Italia 2005.....klapa na calej linii.....dopiero przegralem na wypalarce Plextor 712A z ustawieniami z Alcohola Safedisc2/3 Oj przyszla pora na zmiane nagrywarki....Kupie Toshibe R5272 bo R5372 tez juz sobie nie radzi z Safedisciem powyzej 2.9 a DL - po co mi DVD9 - i tak sa za drogie....a na wypadek bede mial tego zdechlaka Liteona. |
wiesz powiem tak rozumiem cię tak samo czułem się gdy mój LG nie przepalił SD3.2 a byłem na 100% pewny ze da radę ( do 3.15 palił bezproblemowo)
|
@Voytek
A sprawdź czy da rade na CDRW. Jeżeli tak, to nie jest problem z nagrywarką (jej korekcją) tylko z nosnikiem. Mój LiteON 40125S wypala bez softwareowego wspomagania EFM SafeDisc 3.2 i 4 ale tylko na CDRW bo nie moge znaleźć dobrych nosników (chociaż przyznaje, że nie testowałem na TY) Poza tym ktoś tu skopiował na 832S SD 3.2 na DVD, więc coś jest nie tak. A co do Toshiby 5272 to one sie ponoc strasznie psują. |
[ Oj przyszla pora na zmiane nagrywarki....Kupie Toshibe R5272 bo R5372 tez juz sobie nie radzi z Safedisciem powyzej 2.9 a DL - po co mi DVD9 - i tak sa za drogie....a na wypadek bede mial tego zdechlaka Liteona.[/QUOTE]
Toshiba SD-R5372B radzi sobie bez problemu z SD 3.20.022 ("Call of Duty United Offensive") i to zarówno z, jak i bez korekcji EFM. Inna sprawa, że jak nagrasz bez korekcji EFM gra chodzi tylko w nagrywarce. Pozdr. |
@Wolf.....dzieki
@downloads probowalem na CD-RW Platinium x 12, ale nie dzialalo - nie powiem...moze gdzies lezy moja wina @madmax2 o to nie wiedzialem...testowalem osobiscie R5272 przegrywajac gierki i wszystkie szly nawet o dziwo bez wlaczonej korekcji EFM natomiast opinie o R5372 zasiegnalem od kumpla i z testow na cdrinfo.com Pozdr |
Voytek spróbuj może zrobić tak.
Obraz zrób Alcoholem, a nagraj Clone z zaznaczoną opcją wzmacniania słabych sektorów. Dal pewności nagraj z max prędkością x 4 na CD-RW. Jak miałem Litka SOHW 832s zmodowanego z LDW 451s to udało mi się tak wypalić działającą kopię bezpieczeństwa gry "Call of Duty" zab. SD 3.15.011. Tyle, że gra chodziła bez problemu z DVD-ROM, a z nagrywarki tylko z opcją ATIP w Alcoholu. Z tego, co wyczytałem SD 3.20 to dużo wiekszy problem niż SD 3.10. Popróbuj jednak i daj znać, jak poszło. P.S. Ludzie na tym Litku robili dziłające kopie "MOHPA" to jest SD 3.20.024 na DVD, więc powinno się udać. Pozdr. |
Ja bym nie spisywał na straty tego LITKA.Mam 832S i pykam na nim SD 3.2 i 4 bez problemu.Pięknie tańczy ta wypalara z GameJack 4.
Nowygiena |
Cytat:
To jest prawdopodobnie kwestia płyty, albo czegoś co jest blacklistowane i powoduje, że gra się nie uruchamia. |
@madmax2 - no kurde dziala....kiedys takie misz masze miedzy programami robilem i nie szlo, ale wczoraj usiadlem i nie dosc, ze poszlo tak jak pisales to na dodatek(od poczatku nie bedac przekonany do tego programu) zinstalowalem GameJack4 jak pislal @nowygienia i znu cud .....dziala ta kopia na moim DVD-ROM'ie i braciaka.....wielkie dzieki....beda teraz juz tak podchodzil do sprawy...
PS. Reputy ida |
Witam.
I prawidłowo.Takie proste zabezpieczenie,a ma być porażka? No i znowu BLONDYNKI z Macrovision muszą popracować ! ! !he he he nowygiena |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja się upieram,że to jest jednak proste zabezpieczenie.
Robiąc kopie zapasowe gier opartych na SD 3 i 4 jeszcze mi sie nie zdarzyło,aby wołało płytę cd czy by napędy nie czytały.(te normalne oczywiście). Coś co się udaje zrobić nawet w 6 minut(odczyt i zapis) i działa to powinno sie nazwać prostym zabezpieczeniem.Czyż nie tak ? A,że kogos troche pofrustruję to chyba nic sie nie stanie.Raczej zmusi to do działania,przemyślenia czy skierowania na właściwy tor. Jeżeli komuś podnosłem ciśnienie to :piwo: nowygiena |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02. |