Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Propozycje, sugestie, błędy forum (https://forum.cdrinfo.pl/f10/)
-   -   Podzielic OffTopic? (https://forum.cdrinfo.pl/f10/podzielic-offtopic-51582/)

Yarozelsky 01.05.2005 00:05

Cytat:

Napisany przez Czołgista
no fakt, ale mnie chodziło o coś w tym stylu :)
Np dział "Jestem zielony, pomocy !" gdzie można by pisać bez rejestracji
i taki dział byłby automatycznie czyszczony z tematów w których nikt się nie udziela np. od 7 dni.
Mała , bo mała ale może jest szansa że przez takie posunięcie mniej by powstawało w działach tematów typu "kupiłem nagrywarkę i co dalej?" lub podobnym klimacie :\

zresztą to takie moje myśli ulotne.

popieram w 100% ,chociarz jestem nowy to moge stwierdzidc ze jest duzo osob zapisujacych sie na forum tylko po to by rozwiazac jeden dany problem,no i potem jest pelno postow typu:
czym nagrywacie gry
albo dlaczego nieumiem nagrac 4,7gb na plycie dvd5,albo nieumiem nagrac xxxxxx dlaczego,itd itp
pozdrawiam :piwo:
edit:
biorac pod uwage liczbe gosci na forum [zawsze jest ich duzo]warto bylo by zrobic cos takiego

Czołgista 30.04.2005 22:58

Cytat:

Napisany przez bOObi
mysle ze pomysl z shoutboxem nie jest najlepszy, bo jak ktos chce to niech sena czata wejdzie...

no fakt, ale mnie chodziło o coś w tym stylu :)
Np dział "Jestem zielony, pomocy !" gdzie można by pisać bez rejestracji
i taki dział byłby automatycznie czyszczony z tematów w których nikt się nie udziela np. od 7 dni.
Mała , bo mała ale może jest szansa że przez takie posunięcie mniej by powstawało w działach tematów typu "kupiłem nagrywarkę i co dalej?" lub podobnym klimacie :\

zresztą to takie moje myśli ulotne.

andy 30.04.2005 21:42

Albo zrobic tak, ze nowe posty beda pisane juz w nowych dzialach a stare beda sobie lezec w dziale archiwum.

bOObi 30.04.2005 12:01

mysle ze pomysl z shoutboxem nie jest najlepszy, bo jak ktos chce to niech sena czata wejdzie...
W razie czego moge sie zglosic do segregacji postow na offtopicu ;)

pawelblu 27.04.2005 14:09

Cytat:

Napisany przez demek
zaproponowalem to kilka tematow wczesniej...:)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51446

No i teraz jest dyskusja w ktorej probujemy przed tym przestrzec ... bo pomysl jest kiepski. Stwierdzam to autorytatywnie ||

A zamiast dzielic laczyc i robic innego glupoty ktorymi skrzywionego usera sie nie 'naprostuje' to proponuje wprowadzic wszedzie znany i lubiany system warningow.

Predi 27.04.2005 13:21

taaaa jasne...... a ja jestem analfabeta bo do szkoly mialem za daleko i co.........

demek 27.04.2005 11:40

Cytat:

Napisany przez Predi
:rotfl: ty jestes albo **** albo lolek jaikich malo :rotfl: daleko do shifta :rotfl:

powod dobry jak kazdy inny.....

Predi 27.04.2005 11:25

Cytat:

Napisany przez demek
nie mow mi ze sie do nauki nie przykladam....pisze malymi i tyle bo daleko mam do shiftu ...... a nie z braku wiedzy o polskiej gramtyce..

:rotfl: ty jestes albo **** albo lolek jaikich malo :rotfl: daleko do shifta :rotfl:

demek 27.04.2005 01:58

Cytat:

Napisany przez Bartez
W chwili obecnej planujemy podział w dziale DVD na kilku najważniejszych producentów. Dział ten jest najpopularniejszy i potrzebne jest nieznaczne rozdrobnienie go

zaproponowalem to kilka tematow wczesniej...:)
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=51446

Czołgista 27.04.2005 00:31

Cytat:

Napisany przez ed hunter
Ty mi tu @Czołgista nie proponuj zaśmiecania śmietnika 8 )

A ja myślałem że modem na śmietniku jest Rycho :)
Zresztą zawsze można zrobić śmietnik śmietnika lub podśmietnik :piwo:

Jeszcze coś dodam do mojego poprzedniego posta bo mi się przypomniało,
mówiliśmy do tej pory o pionowym dzieleniu forum , a może by tak się zastanowić tak na przyszłość nad poziomym podziałem ?
Coś takiego jest na forum phpbb by przemo . (powiedzmy)
Elitarne forum w forum, pomysł ciekawy o ile będzie przestrzegana jedna zasada
nie ważne kiedy się zarejestrowałeś, ważny jest poziom merytoryczny wypowiedzi.
Temat do rozważań i dysput na długie miesiące.
Choć może coś w tym jest.
Pomyśleć nie zaszkodzi. :)

ed hunter 26.04.2005 23:29

Cytat:

Napisany przez Czołgista
[...] lub jak ktoś niereformowalny to śmietnik, lub edit tematu [...]

Ty mi tu @Czołgista nie proponuj zaśmiecania śmietnika 8 )

Czołgista 26.04.2005 23:15

To co mi się pierwsze nasuwa, to jak już kiedyś pisałem podział offtopic na 2 części tzn. Komputery i Offtopic.
Patrząc na ilość tematów związanych z "komputerami ogólnie" to widać że to forum już nie jest tylko o napędach optycznych.

Co do działu DVD to podział na producentów to chyba nie najlepszy pomysł, sytuacja może się zmienić i np. czy ktoś może głową ręczyć że jak za rok kupię pionka to w środku nie będzie litek straszył ?
No i pewne problemy są wspólne dla napędów różnych producentów, oczywiście można zrobić kilka działów (producenci) i jeden ogólny, ale czarno to widzę.
Poza tym taki delikwent zakładający temat "co kupić" będzie zakładał kilka tematów (po jednym na dział :) )
Podział działu DVD na sprzęt, nośniki , software chyba też by był chybiony.
Więc nad działem DVD to się trzeba solidnie zastanowić.

Jedynie jak na razie co dla mnie jasne to jak już pisałem wyodrębnienie z offtopic tematów o komputerach .

Odnosząc siędo słów Barteza o "nieczytelnych tematach" , mogę tylko napisać
"sami sobie zgotowali ten los" z ukłonem do modów którzy będą w przyszłości przenosić tematy, przecież można upomnieć delikwenta, lub jak ktoś niereformowalny to śmietnik, lub edit tematu (na bierząco).

Jeszcze przy okazji uwaga do coraz bardziej popularnego pisania postów jednego pod drugim, moderatorzy dobrego przykładu nie dają :nie:
przykładów podawał nie będę , ale sugestia : może skrypt dodać co by ten problem rozwiązał ? tak jak w phpbb.

Na koniec jescze jeden mój pomysł, pewnie do bani ale i tak napiszę :)
Wydaje mi się że dużo jest takich użytkowników którzy logują się zadają 2-3 pytania , często takie co odpowiedzi w przyklejonych siedzą lub są łatwo dostępne. I tyle ich widzieli.
Dlatego może by w każdym dziale ( no może poza offtopic i śmietnik) zrobić shoutbox lub coś w tym stylu żeby bez rejestracji można było zadawać pytania, jak o takiej funkcji forum była by czytelna informacja to może ilość banalnych tematów trochę by zmalała.
8 )

Smartek 26.04.2005 21:53

ja juz tak sie rozleniwilem, ze mi sie forum.cdrinfo.pl wpisywac nie chce i zrobilem sobie w firefoxie przycisk :P, a co dopiero otwierac kolejne kilka dzialow w off'ie :D
pozdro ;)

Bartez 26.04.2005 21:47

Cytat:

Napisany przez demek
wiem ze wiekszy podzial pomoze w segregacji sam to zaproponowalem w innym dziale...ale taka sama reakcja jak tutaj - po co zmieniac itp

Problemem nie jest to, że "po co zmieniać". Owszem, podział w niektórych przypadkach by się przydał i na pewno do niego dojdzie. Problem leży w posegregowaniu istniejących postów według nowych działów. Nawet nie zdajecie sobie sprawy, ile zajmuje przeniesienie kilku tysięcy dyskusji. Obecnie w Off Topicu mamy 14k postów. Gdyby jeszcze tytuly były w miarę precyzyjne, to poszłoby to szybko. Jednak niestety tak nie jest, ponieważ wiele dyskusji zatytułowanych "Pomocy!!", "Help!!", "Nie działa pomóżcie" itd nie ułatwiają sprawy. W takiej sytuacji trzeba przeglądać takie wątki, co zajmuje mnóstwo czasu, żeby się doczytać, jaki to problem ma autor tego posta.

W chwili obecnej planujemy podział w dziale DVD na kilku najważniejszych producentów. Dział ten jest najpopularniejszy i potrzebne jest nieznaczne rozdrobnienie go. Co do off topicu, to właśnie ze względu na ilość postów wymaga to głębszego zastanowienia się, czy warto faktycznie. Już i tak poprzez utworzenie Śmietnika staramy się odfiltrować całkowicie Off Topicowe tematy. Proszę też pamiętać o tym, że skupiamy się na optyce, a nie na ogólnej tematyce komputorowej. Oczywiście, jeżeli tylko macie ochotę rozmawiać ogólnie o komputerach u nas, to nie będziemy Wam robić przeszkód, bo niby po co :)

Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje, to chętnie poczytam. To, że czasem nie odpisujemy od razu, nie znaczy, że nikt z GTW ;) tego nie czyta ;) Czasem czekamy na rozwój sytuacji :)

Patrix 26.04.2005 21:39

OT to OT.....
komu sie bedzie chcieć tyle działów przeglądać ??
mnie nie :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:40.