![]() |
Zmiana roździelki i restart kompa???
Jak w temacie, podczas proby zmienienia rozdzielczosci ekranu komputer zrestartowal sie i to nie raz, po powtorzeniu czynnosci znowu. Do tej pory nie moge zmienic rozdzielczosci.
Mam plyte glowna MSI K7N2 Delta2 Platinum i karte graficzna Radeon 9200SE 64 MB DDR, a monitorek kineskop AOC ale to juz mniej wazne. Na poczatku chcialem wlaczyc gre NFS U2 co zakonczylo sie niepowodzeniem, probuje wlaczyc inna gre ale tez nic. Doszedlem do wniosku, ze to przez rozdzielczosc, bo komputer sie restartuje przy zmianie rozdzieli. Wiec probuje recznie zmienic rozdzielke i tez nic (jak juz napisalem na poczatku). Moze to wina softu, moze grafy, a moze biosu na plycie glownej. Poradzcie cos bo chyba zwarjuje bez gier. pozdro ;p ADAMS |
Najpierw spróbuj w trybie awaryjnym wywalic stery od grafy i po restarcie zainstalować od nowa.
Sorka, ale innych pomysłów na razie brak. :spie: |
Może zmień roździelczość w grze.
|
Cytat:
pozdro ;) |
Może instalacja ciutke nowszych catalystów ? A może omegi ? U siebie w robocie też spotkałem się z takim problemem, ale nie wiem jak kolega go rozwiązał :|
|
W opcjach karty graficznej zwykle jest funkcja restartowania przy zmiane rozdzielczości. Może po prostu wystarczy ją wyłączyć. Chociaż to, żeby działała również przy uruchamianiu gier jest trochę bez sensu, ale może..
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
tutaj
na pulpicie prawy myszy, wlasciwosci i ogolne |
moze probujesz zmienic za wysoka rozdzialke dla monitora,albo karta sie przegrzewa jak dajesz na wyzsza rozdzialke?niemam pomyslu....
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:44. |