Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   VHS na dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f13/vhs-dvd-51595/)

wisiann 28.04.2005 06:26

dzieki wszystkim za podpowiedzi teraz sobie z tym poradze :serdusz: :serdusz:

czechoj 27.04.2005 22:52

A wszyscy zapomnieli o najlepszej metodzie - karcie video.
A tak na marginesie to jakość bedzie podobna do tej uzyskanej przez kamerę cyfrową jako konwerter. Mozna jeszcze podłączyć do karty graficznej z we/wy video tzw. VIVO

Reetou 27.04.2005 15:23

Nio... Pisałem wyżej: wykorzystujesz przetworniki analogowo/cyfrowe kamery wpinając ją pomiędzy video a kompa. Bardzo ładnie sobie z tym radzą.

wisiann 27.04.2005 13:05

Cytat:

Napisany przez Reetou
To jeszcze potrzebujesz kamery cyfrowej z wejściem a/v i z FW1394 i możesz zgrywać w przyzwoitej jakości na kompa :)

kasety analogowe w systemie PAL??

Reetou 27.04.2005 10:16

To jeszcze potrzebujesz kamery cyfrowej z wejściem a/v i z FW1394 i możesz zgrywać w przyzwoitej jakości na kompa :)

wisiann 27.04.2005 03:55

Cytat:

Napisany przez Reetou
Ja z kolei (jak już muszę ;-) ) wykorzystuję przetworniki analogowo/cyfrowe kamery cyfrowej. Podpinam po m.cz. magnetowid do kamery, kamerę do kompa przez firewire. Przechwyt jest w czasie rzeczywistym, a jakość całkiem niezła jak na źródło z VHS.
A swoją drogą @wisiann - napisałeś, że nie masz wyjścia video, a jakieś wejście masz?

USB2.0 , 1394

wisiann 27.04.2005 03:54

Cytat:

Napisany przez anduel
Kup dobrą kartę TV najlepiej z przetwornikiem 10bit , nagrywaj najlepiej na drugim dysku jakimś sensownym kodekiem np Panasonic , później użyj TMPEG . Ja z tego się wyleczyłem po wielogodzinnych próbach nagrałem 2h płytę z dwóch urlopów następne 10 lat nagrałem na stacjonarnej nagrywarce Panasonic . Materiał zgrany na niej tnie się i klei dowolnymi programami nawet shrinkiem a jakośc jest rewelacyjna nie do osiągnięcia przy pomocy kart TV

czyli najlepiej nagrac na przegrywarce w korej jest kieszen VHS i DVD jak cie dobrze zrozumialem

Reetou 26.04.2005 16:27

Ja z kolei (jak już muszę ;-) ) wykorzystuję przetworniki analogowo/cyfrowe kamery cyfrowej. Podpinam po m.cz. magnetowid do kamery, kamerę do kompa przez firewire. Przechwyt jest w czasie rzeczywistym, a jakość całkiem niezła jak na źródło z VHS.
A swoją drogą @wisiann - napisałeś, że nie masz wyjścia video, a jakieś wejście masz?

anduel 26.04.2005 09:06

Kup dobrą kartę TV najlepiej z przetwornikiem 10bit , nagrywaj najlepiej na drugim dysku jakimś sensownym kodekiem np Panasonic , później użyj TMPEG . Ja z tego się wyleczyłem po wielogodzinnych próbach nagrałem 2h płytę z dwóch urlopów następne 10 lat nagrałem na stacjonarnej nagrywarce Panasonic . Materiał zgrany na niej tnie się i klei dowolnymi programami nawet shrinkiem a jakośc jest rewelacyjna nie do osiągnięcia przy pomocy kart TV

wisiann 26.04.2005 01:06

VHS na dvd

witan ponownie.
nastepny temat .
mam troche kaset w PAL i chce zegrac je na dvd jaki program jest najlepszy i dodam ze nie mam w kompie wyjscia audio video ??? ??? ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:26.