![]() |
FREECOM Clasic USB - problemy z nagrywaniem
Witam wszystkich,
po wielu prubach i poszukiwaniach postanowiłem zapytać się was o wskazówkę co dalej z tym fantem zrobić. Posiadam nagrywarkę DVD FREECOM Clasic USB. System po podłączeniu rozpoznaje ją jako TOSHIBA ODD-DVD SD-R5272 USB. Mam DELL-a optiplex, PIV 2,4GHz, WinXP sp1. Nagrywarka nie nagrywa poprawnie płyt DVD. Operacja przebiega poprawnie, żadnych komunikatów o błędzie. Po zakończeniu nagrywania i ponownym włożeniu płyty, nie jest ona dostępna (dioda mruga i zapala sie na stałe). Próbowałem różnych metod: Nero ver. 5, oststnio 6.6.0.6., konwersja na ISO przez ImgTool Burn 1.2.0., i potem na płytę DVD Decrypter 3.5.4.0. Skuteczność 15% (2 udane, na 13 prób). Nie stosowałem żadnych specjalnych ustawień. Uzywałem domyślnych parametrów sgerując się opisami metod z forum. Nagrywałem z różnymi prędkościami. (raczej jednak 2.4x). Nagrywarkę testowałem na innym komputerze i płyta wyszła bez problemów. Swój system zainstalowałem na nowo i bez zmian !!! Czy macie jakieś sugestie co z tym fantem zrobić? z góry dziękuję. luksta |
chyba uporałem się z problemem. Problem powodowała zbyt niska jakość nośnika (msonic, vakos).
i to by było na tyle. luksta |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:21. |