![]() |
A mi ten LG tloczone czyta 10x, a producent pisze za 16x powinien, a jak jest u Was?Cos ten LG kreci z tymi odczytami :P
|
hmm, no ja sobie wziąłem po prostu plik vob i skopiowałem go na pulpit przez burstcopy.
Pokazało mi średnio 7M/s co jest odpowiednikiem jakieś dvd x5 speed. Zróbcie to samo i powiedzcie jak wam wychodzi. Płytkę z drobniejszymi plikami kopiowało ok 8-9M/s. tak mi wyszło na nówce LG -GSA-4163B. ale oni mają w zwyczaju naciągać parametry.Mam tez ich nagrywarkę cd i miast 48 okazała się 40-stką na odczycie do czego się zresztą przyznali w serwisie LG bez obciachowo:) ale jakościowo LG -the best. |
A gdyby tak jakiś dodatkowy silnik podłączyć, może by to coś cholera pomogło, tylko po co????? ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
ja nie widziałem napędu czytającego palone powyżej 10x :ysz: |
Hmm na DVD Decrypter można to sprawdzić przy zgrywaniu DVD na dysk. Oczywiście zależy wszystko od nośników...Praktycznie każda z wypożyczalni ma odczyt max 8x..ale już wypalona, z gazety itp na NEC'u z usuniętym Rip Lockiem ...hmm u mnie max 15.1...przypuszczam,że by się jeszcze rozpędził,ale płytkę zgrał i już czasu nie starczyło na większą prędkość. To zależy od nośników imho....mniej od napędu ( chociaż testy odczytu identycznej plytki wiele by wyjaśniły).
|
Nie tylko Twój NEC tak szybko kopiuje płytki. Właśnie zrobiłem ISO z orginalnego Devil May Cry na PS2 i na moim LG 4163B zaczeło się od prędkości x7 a skończyło na x13,8 czy jakoś tak.
|
Jest szybszy. U mnie średnia z płyty 7,4 a na NECu 11... A mogłem kupić... Aha i płytke masz niepełną nagraną, wiec przypuszczalnie do tych 16 doszłoby... NEC górą - użytkownik LG :D ;(
|
Ilość załączników: 1
hmmm a co powiecie na to
NEC 3520A niby czyta 16x, tu akurat na tym obrazku jest 14x bo plyta nie jest pelna, ale czy w rzeczywistosci szybciej kopiuje niz LG i inne napedy? Moze troche szybciej kopiuje, ale roznicy duzej napewno nie ma :P |
A tak przy okazji to są to takie same parametry, jakie ma mój napęd LG GSA-4120B. Z własnego doświadczenia muszę Ci powiedzieć, że te 16x w DVD-ROM to tylko marzenie i to nietylko na naszych nagrywarkach...
Tak jak pisałem wcześniej to tylko maksymalne dane producenta, których nie jest w stanie spełnić żaden napęd :nie: |
Już po raz drugi doznałem olśnienia i... skoczyłem na stronę firmową LG.
Jest tam napisane: Prędkość odczytu: CD-ROM/R 40x, CD-RW 40x, DVD-ROM 16x, DVD-R 10x, DVD+R 10x, DVD-RAM 3-5x, DVD+R (dwuwarstwowa): 8X Z tego wynika, że Twój sprzęt śmiga zgodnie z opisem :) |
Czyli np taki NEC którego planowałem kupić czy innego producenta co ma w danych fabrycznych read DVD-+R 16x nie osiąga go pod koniec płytki? Robiłem test na swojej w KProbe i pod koniec faktycznie 10X osiągnął.
|
Chyba Ty też mnie nie zrozumiałeś.
Zgoda, że te 10x to niewiele, ale tak kopiują napędy DVD płytki czy nam się to podoba, czy też nie. Niestety nie ma na to lekarstwa a prędkość 16x jest tylko i wyłącznie teoretyczna i nieosiągalna na żadnym napędzie. Twój sprzęt jest w pełni sprawny, tylko oczekiwałeś zbyt wiele. Niestety rzeczywistość jest inna i My, klienci jesteśmy na każdym kroku nabijani w butelkę... Ech... chciałoby się aby firmy trzymały się danych technicznych za pomocą których reklamują i klasyfikują swoje produkty... |
Często w opisach podają tylko tryb nagrywania a jak podają odczytu to tylko płyt DVD-ROM, bo reszta jest oczywista... widziałem w wielu miejscach i w nich nie było nic o odczycie w trybie DVD-+R. Ech...
|
Witaj
Nie przeczytales opisu nagrywarki. Ona ma zapis x16 nie odczyt. Nie ma to nic wspolnego z nabijaniem w butelke. Tak jest w opisie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:00. |