![]() |
problem z plikiem na hd
Mialem 1 sekundową przerwe w dostawie pradu :smutny:.Komp sie zresetowal pare plikow diabli wzielo [miedzy innymi 2gb archiwum ktore sciagalem od tygodnia :'( :'( ] Po restarcie wyskoczylo mi ''sprawdzanie spojnosci danych'' [czy jakos tak]po naprawie i po ponownym restarcie kompa wyskakuje znowu to samo i tak w kołko.Wyczailem ze jest cos nie tak z jedym plikiem txt.Niemoge zmienic jego nazwy ,usunac,nawet z pod dosa!!sprawdzalem scandiskiem ,CHKDS ,defragmentowalem hd perfectdiskiem i tez nic!Co i czym mam zrobic??.Moze format?? :ysz:
pozdrawiam :piwo: |
Przed formatem spróbuj metody, którą opisywałem w tym wątku : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=44780
pozdrawiam |
niestety nie pomoglo.... :smutny:
edit: odkrylem ze moge przenosic go wszedzie tylko nie do kosza |
A spróbuj go ruszyć spod linuxa odpalanego z CD. :)
|
z linuxa powiadasz.. jutro bede musial go zdobyc to sprobuje
|
polecam dystrybucję ze strony www.cdlinux.pl
ściągasz 197 MB, wypalasz na płytkę i jest (wersja mała) oto link : ftp://ftp.task.gda.pl/site/cdlinux/i...maly-0.5.8.iso |
mozna zamknac dyskusje,pomogl jedynie FORMAT , ktory i tak na 10gb partycji trwal ponad 30minut,cos nie tak jest chyba z dyskiem bo mam go od wrzesnia juz 2 razy zgubila sie partycja a w speedfanie w zakladce SMART pisze ostrzezenie typu: REALLOCATED SECTOR COUNT - cokolwiek to znaczy
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
obiło mi się kiedyś o uszy, że dysk potrafi zastąpić uszkodzone sektory sprawnymi z zapasowej powierzchni
i tak sobie myślę , że może o to właśnie chodzi w informacji: REALLOCATED SECTOR COUNT jednak co by to nie było, to nic dobrego nie wróży :nie: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:06. |