Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Błąd przy dvd kopiowaniu płyt (CRC) (https://forum.cdrinfo.pl/f13/blad-przy-dvd-kopiowaniu-plyt-crc-51648/)

artoor 16.06.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez ravel
Jesli macie blad crc i programy sie wysypuja i nie idzie przegrac plytki to tylko jeden sposob dziala a mianowicie zrobienie obrazu z pomijaniem bledow w Alcoholu i pozniej nagranie tej kopi w Alcoholu.

Trzeba nadmienic w tym miejscu ze efekt takiego dzialania moze okazac sie mierny. Jak kiedys zrzucalem Fast and Furious (w wyzej wymieniony sposob) to miejscami byla niezla maniana. Rozmyty obraz, dzwiek jakby sie kaseta magnetofonowa wkrecila w tryby i w ogole... trudno nazwac taki film kopia DVD :| Niestety - efekt ostateczny mizerny. A to ze zrzucalo sie przez kilka godzin zarzynajac naped to inna bajka... Nie polecam. Czasem lepiej zalatwic z innego zrodla film i przegrac spokojnie...

Pozdrawiam!

Komp_seba 16.06.2005 12:32

tylko że alcohol mielił z 8 godzin i w końcu go wyłączyłem

ravel 10.06.2005 11:14

Jesli macie blad crc i programy sie wysypuja i nie idzie przegrac plytki to tylko jeden sposob dziala a mianowicie zrobienie obrazu z pomijaniem bledow w Alcoholu i pozniej nagranie tej kopi w Alcoholu.

Komp_seba 10.06.2005 00:21

mam litka 832s a właściwie 851 z nowym softem

Komp_seba 10.06.2005 00:20

sie ma .u mnie problem z tanimi płytami typu vakoss i tym podobne .a tak w ogóle czy istnieje zabezpieczenie powodujące te komunikaty?chcę robić kopie władcy pierścieni wersji kolekcjonerskiej.może ktoś coś słyszał na ten temat

Kier 05.06.2005 06:12

Witam
Mam podobny problem. Próbuję zrobić kopię filmów poprzez DVD Decrypter, DVD Shrink 3,2, ANYDVD, DVDFab, DVDFab platinium itd. Na wszystkich wywala błąd odczytu. W DVD Srink ,,CRC,,. Płyty są różne - w większości DVD -R Platinium , DVD -R Msonic( chyba nie są zbyt dobre). Jest ich ok 10 z różnymi filmami i jakdotąd żadnej nie udało mi się skopiować.W odtwarzaczu chodzą prawidłowo. Nagrywarka to Liteon SHOW 1673(system XP prof SP2).
Czy winna jest nagrywarka? Czy mam takiego pecha i wszystkie płytki są uszkodzone. Czy jest na to jakaś rada?
Z góry dzięki

artoor 27.04.2005 14:33

Hmmm... skoro mowisz ze w przypadku wszystkich plyt jest to samo, nawet w przypadku oryginalow, na dodatek uzywasz najnowszego softu i nie ograniczasz sie do prob na jakims konkretnym, a sprawdzasz na roznych oprogramowaniach. Ponad to na stacjonarnym dziala bez zarzutu i u kolegow tez nie zaobserwowano zadnych mankamentow... no to nie chce nic mowic... ale moze cos ze sprzetem jest nie tak??

sly8 27.04.2005 13:34

aha na stacjonarnym odtwarzaczu wszystko vhodzi bez zarzutów i u kumpli też

sly8 27.04.2005 13:33

to musial bym mieć wszystkie płytki uszkodzone nawet z orginałów jak chce skopiować to wyskakuje to samo nie na wszystkich ale jednak.Płytki to przeważnie sony i tdk.Programy są najnowsze jakie są w sieci.Nagrywarka to hl-dt-st dvd-rw 4040n chyba to jest LG jest to nagrywarka w laptopie .

ed hunter 27.04.2005 13:17

a może to czerwona płytka i nietęga nagrywarka?

icemac 27.04.2005 13:14

moze uszkodzona plytke ?
moze trzeba zassac nowsze wersje progzow ?
moze trzeba zmienic soft ?

a co to za plytki, robisz kopie zapasowe moviesow ??

sly8 27.04.2005 12:23

Błąd przy dvd kopiowaniu płyt (CRC)

Witam mam problem z kopiowaniem płyt dvd na dysk twardy.Programy którymi to próbowałem zrobić to dvd shring,dvd fab gold,dvd decrypter.Wyskakuje mi błąd danych crc lub niepoprawna funkcja prosze o pomoc co oznaczają te komunikaty.Z góry dziekuje za pomoc.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:39.