Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zdjęcia i wideo (https://forum.cdrinfo.pl/f88/)
-   -   NeroVision Express 3 (https://forum.cdrinfo.pl/f88/nerovision-express-3-a-51710/)

pawlusz 24.01.2006 20:05

Cytat:

Napisany przez Blade2005
Już kilka razy tak robiłem i nic nie pomaga a mam najnowszego nero 7 premium.

nie potrzebnie się rzucasz na nową wersje nero a w nim nie ma nowszego Nero Vision
ja mam 6.6.0.16 i nero vision 3.1.0.11 z plaginem do dvd i hula jak złoto, spokojnie zmieszcze 2 filmy na 1 dvd, więcej nie próbowałem bo jakość spada.
Ponadto jak materiał nie mieści się na dvd 4.5 to samo go zmniejszy przez zmiane jakości z wysokoiej na powiedzmy long play...

LED 24.01.2006 11:20

Bez problemu zrobisz to nero vision. Jest to prosty i stabilny program do tego po polsku. Jesli masz XP to w tym systemie masz rowniez movie maker. W tym programie rowniez to zrobisz.

turek8b 23.01.2006 23:10

dotyczy instalacji nero vision express

mam takie pytanie, otóż nie mam jeszcze zainstalowanego programu, narazie czytam i próbuje wszystko to ogarnąć. Jednakże mam prośbe aby mi doradzić, mój problem jest troche inny, intresuje sie nero vision express ale nie wiem czy on bedzie dla mnie programem idealnym, otóż mam mecze koszykówki na płytach DVD, do moich zadań należy pociecie go na krótkie sceny w ataku i obronie, bardzo żmudna praca, aktualnie robie to na dwóch magnetowidach. Czy jest to możliwe przez nero vision express czy może przez inny program, jeżeli tam to prosze o pomoc. Nawet nie nie wiem gdzie to napisać, ale każdy gdzieś zaczynał :)

Blade2005 01.01.2006 12:10

Już kilka razy tak robiłem i nic nie pomaga a mam najnowszego nero 7 premium.

mgit 01.01.2006 11:03

@Blade2005
odinstalować stare nero i zainstalowac ponownie najnowszą wersję np Nero 7 Premium

Blade2005 01.01.2006 03:06

Teraz mam nowy problem pokazują mi sie takie komunikaty:
http://wpc.livenet.pl/blade/nero.jpg
http://wpc.livenet.pl/blade/nerovision.jpg

Co mam w takim wypadku zrobić??

sacd 01.01.2006 02:36

Cytat:

Napisany przez Blade2005
Witam , jestem tu nowy , mam podobny problem do waszych ale u mnie to troche inaczej wygląda , chodzi o to że nie moge nagrać własnej płyty DVD , bo chodzi o to że w Nero StartSmart jest opcja taka jak nagranie własnej płyty DVD , ale ja nie moge jej wybrać nie wiem dlaczego , bo pokazuje mi sie komunikat taki "Załadowanie podsystemu przechwytywania nie powiodło się! . Nie wiem co robić w takim wypadku czy ktoś z was sie jak to naprawić.

Zlewej strony masz: Aplikacje, kliknij na Nero Vision Express.

Blade2005 01.01.2006 01:50

Witam , jestem tu nowy , mam podobny problem do waszych ale u mnie to troche inaczej wygląda , chodzi o to że nie moge nagrać własnej płyty DVD , bo chodzi o to że w Nero StartSmart jest opcja taka jak nagranie własnej płyty DVD , ale ja nie moge jej wybrać nie wiem dlaczego , bo pokazuje mi sie komunikat taki "Załadowanie podsystemu przechwytywania nie powiodło się! . Nie wiem co robić w takim wypadku czy ktoś z was sie jak to naprawić.

pyot 02.05.2005 20:18

Hmm,dzieki za uwagę...

czechoj 01.05.2005 19:29

Prosty (co nie znaczy że najlepszy) do przygotowywania pokazu slajdów (np. z muzyka w tle) oraz filmów z mozliwościa wyboru (menu wielopoziomowe).

pyot 30.04.2005 19:24

Cytat:

np. Sonic My DVD
Co zacz ?

czechoj 30.04.2005 18:32

np. Sonic My DVD

pyot 30.04.2005 16:07

Oki,raz jeszcze...
Więc chcąc nagrać kilka filmów np., 4 na jedną płytkę dvd z menu ( to się nazywa authoring ?),to jaki mam wybrać format ?
- Video CD
- Super Video CD
??

zoren86 30.04.2005 00:59

A są jeszcze jakieś programy w którym można tworzyć DVD tak jak w nero express i Ulead DVD MovieFactory tzn. chodzi mi o to żeby można było dodawać slajdy ze zdjęciami i dodawać krótkie filmiki .avi lub inne (np.z aparatów cyfrowych). Nero Express wyłącza mi sie podczas gdy tworze menu ,a w Ulead DVD MovieFactory podczas przerabiania wyskakuje mi jakiś błąd :( Prosze pomóżcie mi :(

LED 29.04.2005 10:55

Mozesz. Ale nero pokazuje rozmiar wyjsciowy filmu (po enkodowaniu na mpeg2). Jesli wstawisz 700Mb AVI co mniej wiecej opowiada 1,5 godz filmu a nero masz ustawione na najlepsza jakosc DVD (mozesz zmiescic tylko 1h filmu) to tak bedzie. Aby to zmienic wciskasz klawisz "wiecej" => "opcje video" i potem w zakladce "DVD-Video" masz do wyboru ustawienia jakosci. Np. przy ustawieniu "standard play" na plytce mozesz zmiescic 2h filmu. Mozesz to zmieniac w kilku krokach Od "wysoka jakosc" do "super long play" co pozwala ci zmiescic na plytce od 1h do bodajze 6h filmu oczywiscie liczac sie z tym, ze im wiecej filmu tym gorsza ich jakosc. I na koniec nie uwazam aby nero vision bylo beznadziejne pod tym wzgledem. Dla poczatkujacych wrecz idealne. Zreszta jesli chodzi o tworzenie menu to DVD Movie Factory i Ulead Video Studio nie oferuja niczego wiecej niz Nero Vision. Wiecej mozna w Pinnacle's Studio.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:48.