![]() |
Film machine i problem z plynnoscia obrazu
Witam
Mam problem z przerobieniem kill billa vol2 2cd na dvd. Po robieniu dvd w filmmachine, obraz nie jest plynny. Nie chodzi o o ze sie przycina tylko tak jakby skakal,brak plynnosci. Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem? Z gory dzieki za pomoc. BTW Jakim programem jescze mozna przerobic ten film ( zeby zachowal audio 5.1 i mozna bylo dodac napisy) |
Mozesz napisac jaka jest twoja konfiguracja systemowa?? Tzn. Co masz w skrzynce, jaka wersja The Film Machine.
Zalecam zagladnac na forum TFM Do przerabiania z Avi ---> DVD wraz z polskimi napisami selektywnymi lub wklejonymi na stele słuzy nowa wersja programu The Film Machine 1.5.0.7 BETA nstallation notes for version 1.5.0.7 beta: You must have DirectX 9 installed on your computer because all audio is converted to PCM audio with DirectShow filters (This will solve a lot of audio problems). If you want to DV files you should install the Panasonic DV Codec. Uninstall any previous version of The FilmMachine and install the beta version. HISTORY: 15 April 2005 version 1.5.0.7 beta - Added the possibility to add a second subtitle (only with selectable subtitles) on a DVD. - Added preview window. 3 April 2005 version 1.5.0.6 beta - Fixed missing Chapters bug in second part of the movie. - Fixed the wrong timing with *.sub subtitles. - Fixed the wrong audio channel order when using AC3 files and BeSweet. - Besplit will no longer be used for AC3 fixing. - If audio source is DTS then output will be stereo (because of bug in BeSweet). - Changed from Hkey_Local_Machine to Hkey_Current_User for saving settings (for compatibility reasons) - Now Avi-information is gathered using DirectX 9 (fixes the bug with large files) - Added latest version of DVDAuthor/Spumux (version 0.6.11) - Added option to choose Spumux with or without Anti-Aliasing. Poczytac na forum http://www.dvdrbase.com/showthread.php?t=41492 Sprobuj tez przeinstalowac wszystkie codecki (odinstaluj i usun katalogi z tych codeckow) najlepiej by bylo jakbys wycial sobie 5 minut z filmu nandubem lub VirtualDubem i na tym 5 minutowym kawalku robił testy. Lepiej sie oplaca niz na calosci :) w razie czego pomoge pisz na GG 2788090 jestem na niewidocznym :) tylko jestem poznym wieczorem. Pozdrawiam |
Film machine v. 1.4, dotychczas dzialala bardzo dobrze, teraz zaczynaja sie problemy. Sprobuje z wersja najnowsza,zobaczymy jak sie sprawdzi. A moj kompik to: pentium 4 3gh, 512 ram, dysk 120 gb, karta radeon 9550.
Pozdrawiam. P.s odezwe sie wieczorem na gg, mam kilka pytan. |
Cos sie nie odezwales na to GG :P bylem w domu juz o 23. Proponuje abys opisal swoje problemy w mailu i podeslal na adres 300Frayda@interia.pl. A wtedy napewno opisze Ci to czego nie rozumiesz (chyba ze sam nie bede wiedzial) i odesle :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:32. |