![]() |
Gdzie można kupić CD-RW firmy MSI
Gdy kupiłem nagrywarkę firmy MSI:
DragonWriter CD-RW Drive E-IDE Internal CD-RW Recorder 48x Write / 16x ReWrite / 48x Read to była do niej dołączona płytka firmy MSI: CD-RW SUPERB-QUALITY - HIGH-SPEED 74min/650MB Nagrywarkę kupiłem ok. 3 lata temu i płyta działa do dzisiaj :) (nie można tego powiedzieć :nie: o innych płytach np: EMTEC, Verbatim, SAMSUNG) Szukałem płyt MSI, ale nigdzie nie mogę ich dostać, czy są one wogóle w sprzedaży, jak tak to gdzie je można kupić? Za odpowiedź z góry dziękuję. |
Kupienie MSI nic Ci nie da. Interesujace jest to na jakim podkładzie te płyte zrobiono (ATIP sprawdź) a przez tyle czasu mogli juz zmienic dostawcę. Płyty CDRW EMTEC sa beznadziejne podobnie jak Samsung. Jeżeli chcesz dobrego CDRW High Speed to daj jeszcze raz szanse Verbatimowi i sprawdź Memorex (bardzo dobra) i TDK (niezła).
Jeżeli mowa o Ultra Speed to głównie Verbatim. Pozdrawiam. |
dzięki, sprawdzę TDK
|
Cytat:
|
dobra poszukam Memorexa(może będzie w Saturnie albo w MediaMarkt)
|
Cytat:
|
Cytat:
Może EMTEC sie poprawił, ale na forum niezbyt pochlebnie opinie krążą o ich CDR, więc nie bede sprawdzał. Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
nagrywało się różnie: przeważnie płytka pozwalała wypalić się 2-3 razy, gdy prubowałem nagrać na niej następny raz już się nie dało (( , natomiast CD-R EMTECa raz się nagrywał, a raz nie (( (do kosza) |
http://www.cdsklep.pl/ tam mają duzo plyt
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:22. |