![]() |
Napisy a player DVD
Mam player DVD Grundinga, Livance GDP 2400/1 i mam problem:
-jak go przekonac do odtwarzania napisow w filmach w formacie DIVX? -Probowalem pliki *.txt, *.sub i nie dzialaja! Jaki musi byc plik tekstowy, zeby ten plajer go akceptowal, albo czy wogole ten player akceptuje napisy w DIVX?! Pomozcie! Bo mam zwalone kompy, a moja chce ogladac filmy!!! POMOCY! |
większość stacjonarek z DivX-em czyta *srt
sprawdz u siebie może właśnie taki format czyta |
|
:D Jasssne! :D
Juz rozwiazalem problem. Tylko panowie z Grundinga sie nie popisali :( Sp......i sprawe ........ |
No to napisz jak rozwiązałęś problem.
Z tego co się orientuje najlepiej jak plik avi ma taka samą nazwę jak txt lub srt. |
W tym playerze akurat to obojetne.
Plik musi byc albo: *.srt, txt lub sub. Musi byc w formacie ramek: {0000}{9999} a nie sekundowym {00:00;00}.... Wciska sie przycisk ladowania txt (prawy dolny) pojawia sie napis DIVX costam zaladowane :) Pokazujemy plik avi i ogladamy. Player nie wyswietla polskich znakow i ma zolte napisy czasmi kiepsko widoczne. Nowy firmware laduje sie automatycznie bez zadnych klopotow. Ogolnie niemiaszki troche skopali tego playera. |
format SRT nie jest w klamrach :P
Cytat:
|
Cytat:
|
:piwo: za zdrówko Klapouchego :)
|
..i dlatego kupilem xboxa..
pozdro ;) |
a ja mam Mante Emperor 2 ... i co?
nie bylo plyty zeby nie poszedl DivX... a co do tego Grundiga... a nie da sie powiekszyc napisow jakos? albo tla wlaczyc? Moze bedzie lepiej widac |
Cytat:
Rozwazam mozliwosc zwrotu z powodu nie spelniania oczekiwan ze strony producenta :) ciekawe jak zareaguja. Fakt Divxy odtwarza wszystkie, ino z formatem napisow sa problemy. Ps: moze kto wie, czy jest nowszy firmware niz "bank30.rom" ??? |
Cytat:
pozdro ;) |
Yahol...bank30.rom do mojej manty tak samo sie bios nazywa...
Kazdy plik z firmware tak sie nazywa bo on nadpisuje jakas czesc ktora sie tak nazywa wlasnie...takze musisz szukac po datach i jakos sprawdzic u siebie jaki masz firmware |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:39. |