Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Słownik Java PL->EN na komórę (https://forum.cdrinfo.pl/f5/slownik-java-pl-en-komore-51831/)

Memphisus 02.05.2005 15:06

Słownik Java PL->EN na komórę

Witam,
Tak jak w temacie, czy ktoś posiada lub wie skąd można ściągnąć, przeszukałem wszystko i nic :|

Bartez 02.05.2005 15:56

www.dict.pl chyba jest słownik przeznaczony do telefonów i innych urządzeń mobilnych

EDIT:

Cytat:

Napisany przez dict.pl
Pobierz słownik

Słownik możesz pobrać bezpłatnie na modele telefonów, które obsługują Java***8482; w wersji MIDP 2.0.

Ponosisz jedynie koszt przesyłania danych według stawek operatora GSM, który zapewnia dostęp do Internetu z Twojego telefonu komórkowego.

Podczas jednego tłumaczenia wysyłanych jest średnio ok. 250 bajtów, a odbierane jest ok. 1000 bajtów.

Za użytkowanie słownika nie pobieramy żadych dodatkowych opłat.

Aby pobrać słownik Java***8482; polsko-angielski, angielsko-polski wpisz w przeglądarce WAP Twojego telefonu adres: http://java.dict.pl/.

Memphisus 02.05.2005 16:28

Cytat:

Napisany przez Bartez
www.dict.pl chyba jest słownik przeznaczony do telefonów i innych urządzeń mobilnych

EDIT:

fajny slownik ale on-line, ja szukam jakiegos offlinowego:)

epol 03.05.2005 13:23

Nie pamietam juz jaka to byla strona, ale slowniki mam na dysku. Wiem, ze na pewno jest gdzies do nich link na forum siemensiak.pl.
Mam takie:
en -> pl
pl -> en
de -> pl
pl -> de
obce wyrazy
Kazdy z nich ma okolo ~4MB i do tego dochodzi jeszcze program.

Jesli masz wystarczajaco duzo miejsca w telefonie to moge Ci to podeslac lub przeszukac siemensiaka i tam znajde linka do nich.

Memphisus 03.05.2005 14:07

Cytat:

Napisany przez epol
Nie pamietam juz jaka to byla strona, ale slowniki mam na dysku. Wiem, ze na pewno jest gdzies do nich link na forum siemensiak.pl.
Mam takie:
en -> pl
pl -> en
de -> pl
pl -> de
obce wyrazy
Kazdy z nich ma okolo ~4MB i do tego dochodzi jeszcze program.

Jesli masz wystarczajaco duzo miejsca w telefonie to moge Ci to podeslac lub przeszukac siemensiaka i tam znajde linka do nich.

Dzieki, Epol :)

Jak możesz to podeślij mi na maila en->pl i pl->en

epol 03.05.2005 14:22

Cytat:

Napisany przez Memphisus
Dzieki, Epol :)

Jak możesz to podeślij mi na maila en->pl i pl->en

Wysylam.

kizio 03.05.2005 15:05

jak bym tez poprosił ale taki by działal z Nokia 6610

Kasprzak 03.05.2005 15:36

ja mam ale na symbiana ... SlovoED - naprawde dobry.

Memphisus 03.05.2005 16:05

Cytat:

Napisany przez epol
Wysylam.

Dzięki, Epol raz jeszcze :)
reputka leci do Ciebie

epol 03.05.2005 16:54

Cytat:

Napisany przez kizio
jak bym tez poprosił ale taki by działal z Nokia 6610

Z tego co pamietam N6610 ma troszke przymalo pamieci. Ten slownik co poslalem Memphisusowi zajmuje potem ~8MB.
Powinienem miec tez gdzie na dysku slownik en -> pl lub w druga strone oparty o WML, czyli przegladarke wap, ale byl on strasznie wolny i mial bardzo malo hasel.

Cytat:

Napisany przez Memphisus
Dzięki, Epol raz jeszcze :)
reputka leci do Ciebie

Nie ma za co. Do uslug.

Piotr4s 06.05.2005 13:28

@epol mógłbyś mi też podrzucić te słowniki na maila?

IceManSpy 06.05.2005 13:49

Cytat:

Napisany przez epol
Z tego co pamietam N6610 ma troszke przymalo pamieci

A na Noki 6610i?? Ona ma 4MB pamieci. MOze jest jednak jakis slownik??? Wystarczylby mi EN->PL

epol 06.05.2005 17:44

Wrzuce to wiecozrkiem na jakiegos ftpa, aby wszyscy mogli sobie posciagac.

IceManSpy 06.05.2005 19:10

Cytat:

Napisany przez epol
Wrzuce to wiecozrkiem na jakiegos ftpa, aby wszyscy mogli sobie posciagac.

Tylko podaj tego ftpa :D

Eliasz 06.05.2005 22:04

Przypomniało mi się jak kolega na sprawdzian z angielskiego ze słówek zrobił sobie słownik z książki telefonicznej w komórce. O ile dobrze pamiętam to miał wtedy Nokie 6610. Jako nazwa wpisu w książce telefonicznej wpisane było słówko po polsku a później już po angielsku. Oczywiście ręcznie wpisując słówka można by było się zanudzić na smierć tym wklepywaniem ale przecież telefony można podłączyć pod kompa i z kompa bawić się książką telefoniczną.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:16.