![]() |
LG CDRW nie wiedzi płyt
Witam!
Znajomy posiada nagrywarkę CDRW LG GCE-8480B. Problem polega na tym że przestała widzieć jakiekolwiek płyty. Zwyczajnie na następny dzień przestała już działać. Napęd jest juz trochę wysłużony ale wcześniej działał. Wcześniej pomogło przeczyszczenie optyki, a mnie sie już skończyły pomysły. Sprobuję jeszcze zmienic bios. Będę wdzięczny za jakieś sugestie. Pozdrawiam! |
hmmm chyba trzeba zmienić nagrywarkę,bo wątpie żeby jeszcze coś zobaczyła:)
|
Jesli czyszczenie optyki nic nie pomoglo, a naped nie chodzi na kilku kompach to czas go zmienic.
|
Brat kolegi dzisiaj podłączył napęd na swiom kompie i zaczoł działać. Ale raczej na 100% nie jest to wina tamtego komputera. Tak jakby coś "niestykało" w tym LG.
|
to zmień taśme i zobacz czy będzie działać,albo zobacz czy zasilanie ma i czy widzi ja w biosie
|
Czy wgranie nowego firmware leci automatycznie i czy nie trzeba tworzyć dyskietek startowych lub cos takiego? Bo mam se problema: nie mogę przegrac z płyty na płytę(na nosnik "esperanza"). Proszę pomózcie
|
Cytat:
jesli chodzi o frimware do spawarki to sa 2 opcje : 1 . bios pod windows[wystarczy uruchomic] 2.bios w postaci pliku BIN ,z tym juz jest troche wiecej zabawy |
Ile może kosztowac naprawa mechanizmu podawania płyt(słowem tacka podajaca plyty nie otwiera się, nie ma nagrywarki(i napędu w oknie mój komputer))? Proszę pomózcie.
|
Zapewniam, ze taniej wyniesie zakup nowej nagrywarki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:57. |