Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Zrzut Pamieci!!! ???? (https://forum.cdrinfo.pl/f11/zrzut-pamieci-51862/)

zerg6 03.05.2005 14:58

Zrzut Pamieci!!! ????

Witam , mam straszny problem odnosnie gry a mianowicie 2 gier.
RICHARD BURNS RALLY I TOCA RACE DRIVER 2 .\

Dzieki wam udalo mi sie nareszcie odpalic po kilku godiznach intensywnych prob gre toca 2 ale pojawil sie nowy problem ktory mialem rowniez przy RICHARD rally , jakis cholerny zrzut pamieci czyli niebieska plansza i ani jednej mozliwosci , zero reakcji ze strony kompa , pamiec sie zrzucila i reset . Mam to za kazdym razem probowalem juz powiekszyc te pamieci w moj kompoter ( wlasciwosci) kombinowalem i nic ....

POMOCY PLIZ !!!!!

mihau 17.05.2005 20:52

Masz trochę za słaby zasilacz. Efekt typowy dla dzisiejszych potworków - normalnie działa ok, ale jak włączy się d3d to dupa blada.

whisper 19.05.2005 18:17

Mi sie tak dzieje jak włańczam GTR Fia nie mam pojęcia dlaczego kompa mam dobrego noi zasilacz też. Może przez to że nie mam zainstalowanego direx'a 9c tylko zwykłego 9
__________________________________________________ ______________________
Intel Celeron 2.8Gb/G-Force FX 5500/Ram 256 Kingston/Lite On 523352/Teac 52/WD Caviar 120/

whisper 19.05.2005 18:31

nie to jednak nie od direxa. Zainstalowałem 9c i też się pokazuje niebieskie okienko ze zrzutem pamięci

mihau 19.05.2005 18:33

Najlepiej sam sprawdź. Nie będziemy dywagować w tej kwestii ;)
A co do zasilacza: co to znaczy dobry? Ma dużo waty? ;) Jak podasz mi 'precyzyjną' konfigurację i dokładnie to co jest na nalepce zasilacza to może powiem ci czy wystarczy.
Ale wtedy trzeba by przenieść ten wątek do innego forum.

EDIT: Z pierwszym problemem uprzedziłeś mój post ;)

whisper 19.05.2005 20:31

Zasilacz mam 350W czy to wystarcza??

whisper 19.05.2005 20:41

ale mi się zdaje że to nie przez zasilacz w tyle gier grałem , tylko w tej pokazuje się niebieska tabela, może jakaś niekompatybilna z moim kompem gra ???. musze ściągnąć demo tej gry i zobacze czy też będzie wyskakiwało okienko

esem 31.05.2005 11:42

A może poprostu spisz sobie informacje z "niebieskiego ekranu" szczególnie nr błędu i sterownik który "wali kupę"?
Potem użyj googli i będziesz wiedział wszystko...
A rozważania nt wyższosci zasilaczy kupionych w wielkim poście nad kupionymi w ChRL odłóż sobie na później. * )

mihau 31.05.2005 12:35

Cytat:

Napisany przez esem
A może poprostu spisz sobie informacje z "niebieskiego ekranu" szczególnie nr błędu i sterownik który "wali kupę"?
Potem użyj googli i będziesz wiedział wszystko...

... o ile nie wyskoczy mu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. W takiej sytuacji będzie wiedział niewiele wiecej.
No ale pomysł dobry, tak, zgadzam się, ale już lepiej wtedy użyć debuggera do analizy tego zrzutu pamięci. W dalszym ciągu nie wiadomo czy jest to błąd hardware czy software.

esem 31.05.2005 17:31

Cytat:

Napisany przez mihau
... o ile nie wyskoczy mu IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. W takiej sytuacji będzie wiedział niewiele wiecej.
No ale pomysł dobry, tak, zgadzam się, ale już lepiej wtedy użyć debuggera do analizy tego zrzutu pamięci. W dalszym ciągu nie wiadomo czy jest to błąd hardware czy software.

Chyba nie do końca wiesz o czym piszesz ???
Ile wyników dostałeś w googlach wpisując IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL?
Nie musisz debugować, wystarczy, że przeczytasz nr błędu STOP i nazwę winowajcy, np. ks.sys 8 )

mihau 31.05.2005 20:06

Siur.
Jasne.
Na google'a nie zwracałbym tak uwagi. Nie liczy się ilość, tylko jakość.
Z mojej wieloletniej praktyki wynika, że komunikat błędu to zaledwie wskazówka, często mylna, i stanowi punkt wyjścia dla dalszych poszukiwań. A ich wynik czasami bywa zaskakujący.
Ale skoro jesteś taki pewien swoich racji to ja stąd znikam. Życzę powodzenia w rozpracowaniu tego problemu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:13.