Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Problem (FOCUS) GSA-4163B (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-focus-gsa-4163b-51877/)

xxx3900 03.05.2005 21:41

Problem (FOCUS) GSA-4163B

Ilość załączników: 1
Witam, moj problem wyglada nastepujaca: Wypalam zarowno w standardzie DVD-Video jaki i DVD-ISO plyte , przy predkosci 4x wszystko jest OK:), lecz kiedy chce nagrac z predkoscia 8x juz nie jest OK :(. Nie za kazdym razem ale przewaznie wystepuje blad (widoczny na zalczniku) :( Dzialo sie tak na biosi A-101, A-103 , i aktualnym A-104. Posiadam dysk Segate Barracuda 7200 40GB mysle ze do nagrania plytki z predkoscia 8x powinien wystarczyc. Nagrywarka jest na Master i spelnia wszystkie zasady Bezpiecznego Nagrywania, (Nagrywalem na PANASONICACH, PLATINUM, TDK, VERBATIM). Blad wyskakuje na ok 4% (kiedy nagrywarka zwieksza predkosc), sa przypadki kiedy blad nie wyskakuje wtedy proces konczy sie SUKCESFULL ale przytki nie da sie odczytac (ok 5mm od poczatku nagrywania plyty jest "czarna dziura" tzn obszar nieodczytywalny zarowno przez DVD-ROM jak i NAGRYWARKE-DVD.

Pomozcie bo nie wiem co robic ???

VIZZARD 03.05.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez xxx3900
Witam, moj problem wyglada nastepujaca: Wypalam zarowno w standardzie DVD-Video jaki i DVD-ISO plyte , przy predkosci 4x wszystko jest OK:), lecz kiedy chce nagrac z predkoscia 8x juz nie jest OK :(. Nie za kazdym razem ale przewaznie wystepuje blad (widoczny na zalczniku) :( Dzialo sie tak na biosi A-101, A-103 , i aktualnym A-104. Posiadam dysk Segate Barracuda 7200 40GB mysle ze do nagrania plytki z predkoscia 8x powinien wystarczyc. Nagrywarka jest na Master i spelnia wszystkie zasady Bezpiecznego Nagrywania, (Nagrywalem na PANASONICACH, PLATINUM, TDK, VERBATIM). Blad wyskakuje na ok 4% (kiedy nagrywarka zwieksza predkosc), sa przypadki kiedy blad nie wyskakuje wtedy proces konczy sie SUKCESFULL ale przytki nie da sie odczytac (ok 5mm od poczatku nagrywania plyty jest "czarna dziura" tzn obszar nieodczytywalny zarowno przez DVD-ROM jak i NAGRYWARKE-DVD.

Pomozcie bo nie wiem co robic ???

Nie napisałeś tego, więc strzelam: :pisze:

Masz płytę główną z chipsetem nForcex

I masz zainstalowane sterowniki IDE SW

To jest przyczyną problemu :>

:mruga:

xxx3900 03.05.2005 23:05

:nie: nie mam tego chipsetu, moja plyta glowna to K7S5A z chipsetem SiS 735 -Wiec moze to jest wina tego chipsetu ??

VIZZARD 03.05.2005 23:07

Cytat:

Napisany przez xxx3900
:nie: nie mam tego chipsetu, moja plyta glowna to K7S5A z chipsetem SiS 735 -Wiec moze to jest wina tego chipsetu ??

Zmień tę płytę natychmiast!

I to już! :taktak:

:D

mn1ch 04.05.2005 07:43

Mam ta sama plyte glowna, u mnie pomoglo podpiecie nagrywarki na secondary slave.

xxx3900 04.05.2005 10:25

ok sprobuje podpiac pod secondary slave jak to nie pomoze to zmieniam plyte. DZIEKI ZA SZYBKIE ODP :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:30.